Turnaj v Kutné Hoře

Přípravný turnaj v rámci 15. výročí florbalové oddílu Kutné Hory.

12. září 2018
Turnaj v Kutné Hoře

V neděli se náš tým žen, který byl obohacen o dorostenky(stržky) vypravil do nedaleké Kutné Hory. V rámci oslav 15. výročí založení tamního florbalového klubu se zde konal turnaj v přátelské atmosféře. Na turnaj se přihlásily 4 týmy, cíl byl tedy jasný, odvézt si do Prahy medaile! Z turnaje se na poslední chvíli odhlásil tým Světlé nad Sázavou a tak jsme měly medaili téměř jistou, ale otázkou bylo jaké místo. Věděly jsme, že to nebude nic lehkého, ale i navzdory tomu jsme chtěly zaútočit na 1. místo!

V prvním zápase jsme se utkaly s domácí Kutnou horou. Ta měla v hledišti hlasitou podporu a nedala nám nic zadarmo. Utkání bylo na začátku z obou stran velmi uspané a tak netrvalo dlouho a dostaly jsme první gól, vzápětí na to přišel další. My jsme, ale nic nevzdaly a za kvalitní podpory trenéra, jsme nepříznivý stav utkání ve druhé třetině otočily. Po dvou gólech Martiny, kterou následovala Kiki a dále pak Vítr. Další šance na navýšení skóre přišla po faulu Lídu v těsné blízkosti soupeřovi branky. Po odpískání faulu rozhodčí nařídili trestné střílení, bohužel se ale Lídě vstřelit branku nepodařilo. Kutná H

ora pak přidala ještě jeden gól v našem oslabení, ale do konce utkání zbývalo ještě několik minut a i přes urputnou snahu Kutné hory, se nám podařilo udržet jedno brankový náskok a vyhrát 4:3!

Ve druhém utkání nás čekal nelehký soupeř z 1. ligy žen, pražský tým FBC Texas. Věděly jsme, že to nebude lehké, ale je to soupeř jako každý jiný. Hned na začátku utkání nám soupeřky ukázaly, že do 1. ligy patří. Bohužel tomu nebylo jinak ani nadále, kdy byly soupeřky více důraznější a proměňovaly jednu šanci za druhou. Navzdory naší únavě jsme se, ale nevzdávaly a bojovaly jsme i nadále a soupeřkám nedaly góly zadarmo! Naše koncentrace se zlepšila v půlce zápasu, kdy přišly ze strany soupeřek i první vyloučení. První vyloučení přišlo opět v před brankovém prostoru, kdy rozhodčí opět odpískali trestné střílení. K tomu se zkušenně postavila Laura, avšak se jí nepodařilo skórovat. Další přesilovou hru se nám, ale podařilo zúročit. A snížily jsme tak stav utkání na 5:2. Soupeřky nadále střílely ze všech možných úhlů, ale my jsme jim už nechtěly dát nic zadarmo. Druhý gól přidala Lída po individuální akci od mantinelu, bohužel to byl náš poslední gól v zápase a na tomto turnaji. Texas přidal ještě 4 góly v závěru utkání a vyhrál tak 9:2.

Na turnaji jsme tak po jedné výhře a jedné prohře obsadily 2. místo a z turnaje jsme si odvezli památeční stříbrné medaile! Děkujeme Kutné hoře za dobře organizovaný turnaj!

-NJ-