Sparťané do toho ve vyřazovacích bojích šlápli a zahrají si finále UNYP Cupu

Dorostenci pod vedením Petra Bíny vstoupili do turnaje poněkud vlažněji. Ve skupině C získali pouze čtyři body. V úvodu turnaje si Sparťané velmi věřili na soupeře FBC Liberec, bohužel Sparťané po zápase vstřebávali tvrdou porážku 0:6. Nakonec se Sparťanů podařilo vybojovat druhé místo ve skupině a v play-off spustili pořádný hurikán.

2. září 2018
Sparťané do toho ve vyřazovacích bojích šlápli a zahrají si finále UNYP Cupu

Sparta na úvod turnaje trošku znejistila, zápas s Libercem mladíkům opravdu nevyšel. Do dalšího zápasu skupiny šla Sparta s jednoznačným cílem - získat všechny tři body.Zápas s Plzní byl opravdu lepší, domácí tým se začal trefovat a nastřílel celkem pět branek, práce obrany se také zlepšila a Sparta po výhře 5:3 slavila první výhru a soustředila se na další zápas proti Náchodu. Ranní sobotní zápas Sparťané neodehráli podle svých představ, po dlouhém vedení 3:1 nakonec brali pouze bod, když Náchod srovnal na konečných 3:3.

I přes nepovedené výsledky ve skupině šla Sparta do play-off velmi odhodlaně. Ve čtvrtfinále narazila na vítěze skupiny D - Florbal Ústí. Krásnou střelou z půlky zavěsil do horního rohu bombarďák Adam Kuchynka a dodal Sparťanům tížený klid. I přes velkou snahu navýšit skóre, první třetina skončila nerozhodně 1:1. Nikdo v hale však nečekal, co Sparta předvede ve druhé třetině. Celkem pět střelců Sparty slavilo gól do branky gólmana Dittricha a druhá třetina jasně patřila domácím, Sparta ukázala svou sílu a napravila nepovedenou skupinu. Ústí nad Labem vyprovodila výsledkem 7:1 a mohla vyhlížet zápas o finále proti FBC Ostrava.

Večerní utkání bylo plné napětí. Sparta si postupně vybojovala náskok tří branek, Ostrava ale zbraně nesložila, chtěla zápas dostat do samostatných nájezdů, na konci utkání ji k tomu ale chyběl jeden gól a dnes bude bojovat o třetí místo proti Ústí.

Spartu čeká na letošním turnaji UNYP CUP 2018 opět finále, loni si Sparťané pověsili na krk "pouze" stříbrné medaile, letos budou chtít rozhodně zlato. Finále startuje od 17:05 v Aréně Sparty na Podvinném Mlýně a soupeřem nám bude Florbal Chodov.

Starší žáci dnes budou bojovat o páté místo konečného pořadí v kategorii Youngstars.

Více informací na webu unypcup.cz

Dále čtěte