Sparta Kids se rozrůstají o další základní školy

Neobvyklý projekt Sparta Kids, který přináší florbal na vysoké úrovni do základních škol se ve školním roce 2018/2019 opět rozrůstá. ,,Jsem velmi rád, že se nám pravidelně daří navazovat spolupráce se základními školami," říká Daniel Wertheim, zakladatel projektu, do kterého se zapojují také hráči ,,A" týmu Sparty.

30. srpen 2018
Sparta Kids se rozrůstají o další základní školy

Projekt Sparta Kids započal svou cestu čtyři roky nazpět. Skvělá spolupráce florbalového klubu Sparty a několika pražských základních škol má za úkol přinášet kvalitní tréninky florbalu do škol v podobě volnočasové aktivity dětí. ,,Na Spartě nás těší, že vedením volnočasových kroužků florbalu dokážeme děti na základkách nadchnout natolik, že časem přejdou na klubovou úroveň a začnou se u nás v klubu věnovat florbalu naplno," říká Dan Wertheim. 

Projekt Sparta Kids letos zahajuje svůj pátý ročník celkem na osmi základních školách. ,,Číslo základních škol, se kterými v současné době aktivně spolupracujeme se na první pohled nezdá tak vysoké. Na druhou stranu, chceme udržet kvalitu, se kterou jsme projekt započali. Pro projekt je důležitá odlišnost od běžných odpoledních aktivit na základních školách. Kroužky pod Sparta Kids jsou vedené těmi nejlepšími trenéry. Do několika základních škol dochází trénovat také hráči ,,A" týmu, což je opravdová paráda," zmiňuje Dan Wertheim.

Kam projekt směřuje a kde by měl být za dalších pět let? ,,Pro každý rok si stanovujeme cíl navázat spolupráci s jednou až se dvěma základními školami. Tento cíl se nám daří pravidelně naplňovat. Projekt by měl dospět do fáze, kdy bude samostatnou akademií Sparty. Už letos chceme děti ze Sparta Kids zapojovat do mládežnické ligy. Stejně jako máme akademii Barrandov a Podvinný Mlýn, za dva až tři roky můžeme na Spartě vidět akademii Sparta Kids, která bude fungovat odděleně a hráči ze Sparta Kids budou tvořit své vlastní mládežnické týmy se svoji kompletní strukturou - přípravka, elévové, mladší žáci. 

Loni Sparta započala spolupráci také s mateřskými školami. ,,Za zmínku také stojí projekt pro mateřské školy, který funguje na stejné bázi, děti ze školky však mohou docházet rovnou do našich tréninkových hal a zapojit se tak do našich nejmenších kategorií - přípravek. Spolupráci se školkami si pochvalujeme, pracujeme na ještě větším propojení klubu a školek o tom ale zase někdy příště," uzavírá s úsměvem Dan Wertheim

Sparta Kids:

Základní školy:

ZŠ Zvole

ZŠ Meteorologická

ZŠ Curie

ZŠ Balabenka

ZŠ Kutnohorská

ZŠ Poláčkova 

ZŠ Nový Porg 

ZŠ Livingston

 

MŠ Kovářská

MŠ Pohoda

Více na našich stránkách ZDE

Dále čtěte