Startuje play-off, Sparta si o semifinále zahraje s Linköpingem

Turnaj Bohemia Trophy má za sebou všechna utkání obou skupin a nyní se přelévá do vyřazovacích bojů. Sparta, která obsadila třetí místo skupiny B, se v boji o semifinále utká se švedským celkem Linköping Innebandy. Ten skončil ve skupině A na druhé příčce se třemi body.

30. listopad -1
Startuje play-off, Sparta si o semifinále zahraje s Linköpingem

Sparťané letos měli na Bohemia Trophy velice těžkou skupinu. Hned v prvním utkání museli čelit zkušenému Dalenu a v druhém zápase nejlepším hráčům z celého Slovenska. Ani v jednom zápase bohužel nedokázali zvítězit, když nejdříve podlehli švedskému soupeři 2:12 a následně Slovensku 1:6. I ve čtvrtfinále turnaje na ně čeká švédský soupeř, tentokrát ovšem z Linköpingu. Ten ve skupině A obsadil druhé místo poté, co nejdříve podlehl domácí Boleslavi 2:7 a následně porazil finský celek SB Welhot 9:4. Zápas nebude pro Spartu vůbec jednoduchý, jelikož Švédové hrají velmi aktivní, rychlý florbal a snaží se velice často střílet. Sparťané si budou muset poctivě plnit své defenzivní povinnosti a snažit se být produktivní v ofenzívě. Klíčovými postavami budou Milan Garčar s Martinem Benešem na straně Pražanů a Max Wahlgren s Oskarem Sethem na straně Švédů.

Vítěz tohoto zápasu postupí do semifinále turnaje, ve kterém se utká se švédským celkem IBK Dalen, jedním z favoritů na celkové vítězství.

Zápas je na programu v sobotu 16. června od 10:00 hodin v MSH Mladá Boleslav.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte