Sparta dostala tvrdou lekci, slavného soupeře nepřehrála!

Sparta se v prvním utkání přípravného turnaje Bohemia Trophy utkala se slavným celkem ze švédského města Umeå, IBK Dalenem. Švédové byli jednoznačnými favority a tuto roli dokázali také potvrdit. Připsali si vítězství 12:2 a slaví první výhru na turnaji. Sparta nechala na hřišti všechno, ale i přesto jeden z nejlepších klubů florbalového světa zkrátka porazit nedokázala.

30. listopad -1
Sparta dostala tvrdou lekci, slavného soupeře nepřehrála!

Vstup do utkání Spartě vůbec nevyšel, už ve třetí minutě totiž inkasovala, a to hned dvakrát. Nejdříve se trefil Sebastian Degeryd, třiatřicet vteřin po něm Alexander Hedlund. Sparta následně hru trochu zklidnila a dokázala si vytvořit několik šancí, ke snížení ale nedošlo. Bylo tomu právě naopak, jelikož v čase 6:42 se znovu prosadil Sebastian Degeryd a Dalen vedl 3:0. Z kraje 11. minuty odskočil švédský soupeř na rozdíl čtyř branek zásluhou Johana Larssona. Sparta reagovala oddechovým časem a krátkou poradou a ta opravdu pomohla. Sparta se dokázala zkoncentrovat a vytvořila si i několik šancí. Na sklonku 18. minuty dostali sparťané příležitost snížit, na trestnou lavici totiž putoval Johan Larsson za nedovolené vrážení. Přesilovka domácím ovšem vůbec nevyšla podle představ a skóre se neměnilo. Švédský celek tak první část jednoznačně ovládl 4:0.

Druhá třetina také nežačala z pohledu Sparty ideálně. Chvíli na hřišti ležel otřesený Michal Kareš, naštěstí byl ale v pořádku. Následně sehrál Dalen krásnou akci, ale Martin Beneš se blýskl parádním zákrokem. Švédský Dalen byl podstatně aktivnějším týmem a sklízel ovoce. Ve 25. minutě se prosadil Anton Akerlund, když trefil naprosto odkrytou sparťanskou klec. O dvě minuty později inkasovali sparťané pošesté, tentokrát z hole Wilhelma Vihtari Hanssona. Sparta nic nevzdávala a snažila se alespoň o čestný úspěch, narážela ovšem na skvělého Parsjö-Tegnéra. Přesně v polovině zápasu odskočili švédové na rozdíl osmi branek, svým druhým gólem v zápase zvyšoval Alexander Hedlund. V čase 31:03 se konečně mohla radovat i Sparta, za kterou se trefil Ondřej Svatoš. Sparťanům vstřelený gól vlil krev do žil, ovšem ve 36. minutě dostali velmi laciný gól, o který se postaral Niclas Brohlin-Ljung. To bylo ve druhé části zápasu vše, skóre tak před závěrečnou částí činilo 8:1 ve prospěch švédského klubu.

Třetí třetinu začali Pražané velmi aktivně, ale Dalen držel otěže hry pevně v rukou. Švédští hráči se nikam nehnali a hráli velmi trpělivě. Také se velmi dlouho čekalo na gól, ale fanoušci se nakonec přeci je dočkali. Na 8:2 totiž po jedenácti minutách hry snižoval Marek Veselý. Odpověď Dalenu na sebe nenechalal dlouho čekat a v 52. minutě to po gólu Daniela Sonidssona bylo 9:2 z pohledu hostů. V 58. minutě zkusil švédského brankáře překvapit Bartoš, ale orazítkoval jen tyč. Následně si Sparta podruhé v zápase nechala dát dva slepené góly. Dalen se nejdříve dostal na magickou desítku zásluhou Lukase Harneska a hned po něm přidal jedenáctý gól Linus Holmgren. Jednapadesát sekund před koncem utkání ještě kosmeticky upravil výsledek Daniel Sonidsson, další dvougólový střelec.

Nejlepším hráčem utkání za tým ACEMA Sparta Praha byl zvolen Marek Veselý a za tým IBK Dalen Alexander Hedlund.

ACEMA Sparta Praha - IBK Dalen 2:12

branky: 32. Svatoš, 51. Veselý - 3. Degeryd, 3. Hedlund, 7. Degeryd, 11. Larsson, 25. Akerlund, 27. Vihtari Hansson, 30. Hedlund, 36. Brohlin-Ljung, 53. Sonidsson, 58. Harnesk, 58. Holmgren, 60. Sonidsson, přesilové hry: 0/1 - 0/0, zásahy brankářů: Beneš 28 - Parsjö-Tegnér 18, po třetinách: 0:4, 1:4, 1:4, diváci: 250

(Autor: Pavel Svoboda)



Dále čtěte