Víkend na Salming Nisaopen 2018 ve znamení stříbrných medailí

Do Liberce Sparta poslala na druhý termín turnaje celkem devět týmů. Největší úspěch zaznamenali mladší žáci z Podvinného mlýna a elitní tým starších žáků, kdy oba týmy našly přemožitele až v samotném finále.

30. listopad -1
Víkend na Salming Nisaopen 2018 ve znamení stříbrných medailí

Stříbro pro mladší žáky

Tým mladších žáků z Podvinného mlýna, vedený trenérem Michalem Eisenkolbem, vstoupil do turnaje v pátek krátce po poledni prohrou s výběrem Střešovic IBF Tuppar Střešborg 05 2:6, nicméně od té chvíle začal spanilou jízdu turnajem. S dalšími soupeři ve skupině si Sparťani poradili hladce a po výhrách 11:0 nad FBC PANTHERS Liberec, 12:1 nad ORKA Čelákovice, 12:0 WSU Wierzchovo a 6:0 nad FBC Pitbulláci Kolín, slavili postup do čtvrtfinále, kde na ně čekal tým FALCON. Ten kluci vyprovodili z turnaje vysoko 7:1. Semifinále nabídlo vypjatý zápas proti IBK Pink Yogurt, kdy nakonec se tým mohl radovat z postupu do finále po výsledku 3:2. V samotném finále na kluky čekal soupeř, kterého potkali při vstupu do turnaje, tedy výběr Střešovic. Bohužel zápas dopadl stejně jako první, porážkou výsledkem 1:4 a tak kluci na krk pověsili stříbrné medaile, kdy v turnaji našli jediného přemožitele.


Mladší žáci z Barrandova, vedeni trenérem Davidem Hradečným, se nenechali zahanbit a také ukázali svoje nesporné kvality, kdy skupinou prošli hladce a ve čtvrtfinále poslali domů mladší žáky Plzně výsledkem 4:1. Stopku jim v semifinále vystavil výsledkem 0:6 stejný tým jako mladším žákům z Podvinného mlýna ve finále, tedy výběr ze Střešovic. V souboji o bronz proti IBK Pink Yogurt mladí Sparťani nakonec padli 2:6 a museli se tak spokojit s celkovým 4. místem v turnaji.

Stříbrné medaile i pro elitní tým starších žáků

Přesně v páteční poledne vstoupil do turnaje i výběr starších žáků, který pod vedením trenéra Petra Bíny odstartoval úspěšnou sérii zápasů. První v řadě čekal tým z Kladna, kterému Sparta nadělila na úvod turnaje porážku 5:0. Dále po remíze 2:2 s Čelákovicemi, výhře nad týmem Semil 4:1 a hladkém vítězství nad Karlovými Vary 6:0 postoupil tým do čtvrtfinále. Přes to Sparťané prošli hubeným vítězstvím 1:0 nad týmem IBK Sodra Bohmen a v semifinále na ně čekal Hradec Králové. Sparta v semifinále od začátku tahala za delší konec provazu a z postupu do finále se radovala po vítězství 3:1. Ve velmi bojovném finále se Sparťani museli přes veškerou snahu sklonit před soupeřem, týmem IBK Frajeris, výsledkem 1:3. 


Další týmy mladších i starších žáků nasbíraly v turnaji velmi cenné zkušenosti, které jistě zužitkují v následujících turnajích letní přípravy (Hummel cup).

Za zmínku určitě stojí i počínání dorostenců z Podvinného mlýna i Barrandova, kdy skupinou prošli bez větších potíží. Přemožitele našli ve čtvrtfinále v týmu pozdějších finalistů, Vidláků, kterým podlehli 1:3.

Turnaje se také zúčastnily výběry dorostenek a starších žákyň. Dorostenky se musely s turnajem rozloučit ve čtvrtfinále, kdy padly s týmem ze Světlé nad Sázavou 0:2. Stejným výsledkem ze čtvrtfinále turnaj opustily i starší žákyně. Ty vypadly s týmem Black Angels. I přes vypadnutí turnaj holky hodnotily pozitivně a těší se na další bitvy letní přípravy.

Děkujeme organizátorům turnaje a budeme se těšit zase za rok!

Dále čtěte