Obhajoba zlata na Tatran Cupu, mladší žáci berou opět stříbro, v Liberci jsme byli vidět

Sparťané za sebou mají první letní turnaje. V termínu 25.-27. května se v Praze odehrál tradiční Tatran Cup, ve stejné době Sparta vyslala celkem sedm týmů do Liberce na oblíbený NisaOpen. V Praze elévové slavili obhajobu zlata, mladší žáci pověsili na krk stříbrné medaile. V Liberci sbírali zkušenosti přípravkáři, elévové a elévky. Ukázali jsme, že děti na Spartě florbal baví a že časem přichází tížený úspěch.

30. listopad -1
Obhajoba zlata na Tatran Cupu, mladší žáci berou opět stříbro, v Liberci jsme byli vidět

Zlatý Tatran Cup pro elévy 

V pátek večer zahájili elévové pod vedením Jaroslava Berky pražský turnaj Tatran Cup. Výběr elévů, který se ještě nedávno připravoval na hru systému 5+1 na turnaji v Tachově, mířil za obhajobou loňského zlata. K prvnímu utkání nastoupili hráči ročníku 2007 a 2008 proti Black Angels, úvod turnaje se mladým sparťanům opravdu povedl. Díky vydařenému výsledku 14:0 se mohli sparťané v klidu vyspat do dalšího dne, kdy je čekaly Pardubice, Liberec a domácí Tatran. 

Pardubicím mladí Sparťané nedovolili slavit ani jednu branku, naopak Sparťané slavili celkem sedmkrát. Zápas proti Liberci byl také jednoznačný, hrál se takřka na jednu branku. Tentokrát Sparta nastřílela o branku více než proti Black Angels, ale také inkasovala. Výsledek 15:2 ale mluvil za vše. V odpoledních hodinách čekal Spartu pražský rival Tatran Střešovice, se kterým se Sparta utkala v Tachově a slavila výhru 5:1. V Praze se Sparťané ujali vedení v první půli 6:1, v druhé půli se ještě trošku obávali o výsledek, nakonec ale zápas dotáhli do konečného skóre 10:5. 

V nedělním finále na odhodlané Sparťany narazila Mladá Boleslav. Sparťané po první půli vedli už 6:0 kdy se po krásných akcích trefovali hlavní lídři týmu Janda, Krejča, Malkus a Večl, který dal v semifinále celkem čtyři branky. Utkání se zastavilo na skóre 7:4 a Sparťané tak obhájili první místo z loňského roku, budou příští rok útočit na zlatý hattrick?

Stříbrný Tatran Cup pro mladší žáky

Na pražském turnaji startovali také mladší žáci, kteří v loňském roce našli přemožitele až v samotném finále, tak tomu bylo i letos. Výběr pod vedením Jana Marvánka a Michala "Kolbiče" Eisenkolba naskočil k prvnímu utkání proti Prague Tigers, které Sparťané zvládli 5:2. Stejně jako elévové tak i mladší žáci narazili na seveřany. Liberec Sparta porazila stejně jako prvního soupeře 5:2. Ve čtvrtfinále Spartu čekal tým ze Střešovic. V utkání Sparta ukazovala svou převahu a po prvním vyřazovacím boji slavili výhru 7:3.

V semifinále Sparta narazila opět na Prague Tigers. V tomto utkání ani jednou neinkasovala a nastřílela celkem sedm branek. Ve finále Spartu čekal Tatran. Sparťané se na zápas připravovali a věděli, co je bude čekat, tvrdá hra soupeře. Sparta do utkání nastoupila až s moc velkým respektem a toho Tatranští hráči využili. Také nepřesné verdikty rozhodčích napomohli k pohodovému vedení Tatranu hned v úvodu. Sparťané se nedokázali zvednout a brankový náskok soupeře stáhnout. Přes povedené akce, které zhatili brankáři domácích se nedokázali zvednout a naopak inkasovali. Zápas Spartě opravdu nevyšel, to se ukázalo také na skóre zápasu, které se po třiceti minutách zastavilo na výsledku 2:9. Sparťané tedy stejně jako loni našli jediného přemožitele a opět na krk pověsili stříbrné medaile.


Ženy stříbrné na Kralupy open

Týmu žen se dařilo na turnaji v Kralupech, kdy sehráli celou řadu zápasů vítězně a padli až v samotném finále. V rámci skupiny odehráli holky celkem čtyři zápasy, z toho tři výhry - 3:1 proti domacímu týmu Kralup, 4:0 proti Lovosicím, 2:1 proti Světlé nad Sázavou, a jedna remíza - 2:2 s týmem Black Angels. Ve velmi vypjatém semifinále holky vyprovodily z turnaje tým Kobylis a těšily se tak na finále proti Wizards. V tom se bohužel nedokázaly gólově prosadit a zápas nakonec skončil 0:2. 


NisaOpen v Liberci, kde jsme sbírali zkušenosti

Mini přípravka, přípravka a elévové s elévkami se vydali na oblíbený turnaj do Liberce. Nutno říci, že většina z nejmenších hráčů teprve sbírala florbalové a zvláště turnajové zkušenosti. Ve třech dnech Sparťané odehráli nespočet utkání. Pro řadu z nich se jednalo o první velký turnaj v jejich dosavadní florbalé "kariéře", který zvládli na jedna. 

Za zmínku stojí i to, že si utkání zahráli také v hokejové Home Credit Aréně, což byla opravdová paráda také pro všechny fanoušky, kteří do Liberce dorazili. Výprava do Liberce však skončila bez medailových pozic, což ale nevadí, protože díky zkušenostem se do Liberce příští rok vrátíme ještě silnější!

Velké dík patří pořadatelům, kteří pro mladé florbalisty tento skvělý turnaj uspořádali, děkujeme a nejmenší sparťané se do Liberce těší zase za rok.


Do Liberce další víkend míří mladší žáci, starší žáci, dorostenci, dorostenky, budeme je sledovat v jejich bojích.

Sledujte naše sociální sítě, kde vás budeme informovat o průběhu.


Dále čtěte