Zaměřovat se budeme na fyzickou kondici a větší individualizaci hráčů, říká Radek Skalička

Letní příprava mužského ,,A" týmu je v plném proudu. ,,Přípravu jsme zahájili úvodní předsezónní schůzkou a prvním tréninkem, který byl na programu v úterý 15. května," říká k zahájení letní přípravy Radek Skalička.

30. listopad -1
Zaměřovat se budeme na fyzickou kondici a větší individualizaci hráčů, říká Radek Skalička

Cílem trenérů bude přes léto zlepšit fyzickou kondici a rozvíjet v hráčích jejich silné individuální dovednosti. ,, V přípravě se samozřejmě zaměříme na fyzickou kondici, zároveň ale budeme klást důraz na větší individualizaci hráčů, nebudou chybět ani halové tréninky, aby byli kluci na balonku, zmiňuje hlavní body letní přípravy trenér Skalička. V letošním ročníku zasáhl do fyzické připravenosti hráčů kondiční specialista Marek Mandelbaum, který bude hráče připravovat i do nadcházející sezony. ,,Mandy má letos na starost kompletní fyzickou přípravu celého týmu. Dle potřeb každého hráče připravil individuální plán, na kterém v průběhu přípravy bude s hráči pracovat. Spolupráce je výborná a těšíme se, jak kluky na další sezonu připraví," říká o kondičním trenérovi Skalička.

Do týmu se zapojilo hned několik nových posil, které Sparta oznámila v průběhu května. ,,Kuba Burian se zapojil do přípravy na sto procent. Radim Křenek doléčuje zranění, má nastavený individuální režim a do plné zátěže by se měl zapojit během tří týdnů, kluci z loňské juniorky už také makají naplno," říká k posilám týmu Skalička.

,,A" tým čeká přes léto nabitý turnajový program. Prvním turnajem, kde budete moci vidět nové posily ve Sparťanském dresu bude mezinárodní prestižní turnaj Bohemia Trophy, který startuje 13. června. Spartu na tomto turnaji čeká ve skupině švédský celek IBK Dalen a výběr slovenské reprezentace, která se v prosinci představí také na domácím mistrovství světa v Praze. ,,Samozřejmě nás kromě přípravy čeká i několik dalších akcí. V červnu to bude opět výborně obsazený turnaj Bohemia Trophy, v srpnu absolvujeme herní mini soustředění, poté tradiční Czech Open a ve druhé polovině srpna také velkou teambuildingovou akci, kterou zatím plánujeme," říká s úsměvem asistent ,,A" týmu.

Do letošní sezony nastoupí v plné síle také Milan Bína. ,,Milan je v plné zátěži a těšíme se, že opět začne dávat góly a zatápět soupeřovým obráncům," říká v závěru Radek Skalička, asistent trenéra ,,A" týmu mužů.

Veškeré informace o turnaji Bohemia Trophy 2018 můžete nalézt ZDE.

Dále čtěte