Bude ideální když Jarda dostane větší roli v jiném týmu, říká Jaroslav Berka

Odchovanec Jarda Jaroš, který prošel ve Spartě všemi mládežnickými týmy, opouští Spartu, čeká ho roční hostování v jiném klubu. ,,Jedenáct let uteklo jako voda, chtěl bych toho tak moc říct, ale řádků je málo... Děkuji všem spoluhráčům, trenérům, všem lidem okolo a nejlepším fanouškům! Nechť Sparta věčná zůstane," napsal k odchodu ze Sparty na svém facebookovém profilu Jaroš.

16. květen 2018
Bude ideální když Jarda dostane větší roli v jiném týmu, říká Jaroslav Berka

,,Vnímáme, že Jarda potřebuje ve své kariéře další impuls a pro obě strany bude nyní ideální když Jarda dostane větší roli v jiném týmu a zkusí se prosadit v jiném kolektivu," říká na úvod sportovní manažer Sparty Jaroslav Berka k odchodu odchovance. Rozhodování o odchodu Jardy Jaroše nebylo hotové ze dne na den. ,,S trenéry jsme se po delších debatách shodli, že tato varianta je nyní tou nejlepší," dodává. Jarošův odchod ze Sparty rozhodně není definitivní, Jarda nyní zkusí roční hostování v jiném týmu a dveře na Spartě bude mít vždy otevřené. ,,Jarda je samozřejmě hráč, který je ve Spartě od malička. Dveře tady bude mít vždy otevřené, ale primárně to bude záviset na jeho přístupu a sportovní výkonnosti," zdůrazňuje Berka v závěru. 

Odchod Jardy Jaroše není jedinou změnou v mužském ,,A" týmu. V nadcházející sezoně neuvidíme v rudém dresu důrazného univerzála Marka Košča a Ondřeje Špalka. ,,S Markem Koščem jsme domluveni na zahraničním působení z důvodu Koščových zahraničních studií. Druhou změnou je přesun Ondřeje Špalka do jeho mateřského týmu Orka Čelákovice (národní liga), abychom uvolnili místo mladým hráčům z juniorského týmu," zdůvodňuje odchody Jaroslav Berka. Právě z juniorského týmu přichází exkapitán juniorského týmu Jan Lang a obránce s vynikající střelou Marek Veselý, kteří doplní kádr "A" týmu pro nadcházející sezónu. 

Přehled sestavy ,,A" týmu pro sezonu 2018/2019:

Brankáři:

Martin Beneš

Jan Eckhardt

Patrik Zítka

Obrana

Jan Marvánek

Dominik Bartoš

Daniel Kalaš

David Ježek

David Čermák 

Michal Zeman

Marek Veselý / příchod z juniorů Sparty

Radim Křenek / příchod z Mladé Boleslavi

Útok

Milan Garčar

Ondřej Svatoš

Milan Bína

Luka Časar

Michal Kareš

Robert Košir

Jan Krejča

Matěj Pruner

Lukáš Ujhelyi

Marek Zouzal

Jan Lang / příchod z juniorského týmu

Jakub Burian / příchod ze Sokol Pardubice

Tato sestava započala v úterý 15. května letní přípravu na nadcházející sezonu.O přípravě mužského ,,A" týmu vás budeme pravidelně informovat. 

Dále čtěte