Poslední ligový turnaj elévek

V neděli 29.4. jsme se naposledy v této sezóně vydaly do Mladé Boleslavi odehrát turnaj elévek, tentokrát opět v prvním koši. Čekaly nás 4 utkání: s domácí Boleslaví – týmem Dračic, Black Angels, Tigers a s týmem z Chodova.

1. květen 2018
Poslední ligový turnaj elévek

První zápas nás čekal proti Black Angels, kteří jsou celou sezonu nejlepším týmem elévek. Do utkání jsme vstoupily velmi dobře, když v jedné z prvních akcí zakončovala Anička po nahrávce Mii téměř do prázdné brány. Další góly přidává skvělým backhandem Vanesska. V polovině 1. dějství vedeme již 3:0, ale holky z Letňan se nenechaly zastrašit a přidaly na důrazu i nahrávkách. Do šaten jdeme za stavu 4:4. V druhém poločase se nám nedaří proměňovat šance, a tak se poprvé v zápase dostávají do vedení soupeřky. V bráně nás drží skvělými zákroky Adrianka, ale bohužel po nedůrazu v obraně dostáváme několik gólů po přečíslení v obraně. V posledních minutách máme velkou smůlu, nejprve Maruška trefuje tyčku a poté parádní šanci Aničky maří gólmanka soupeřů ještě parádnějším zákrokem. Utkání končí v náš neprospěch 5:8, ale rozhodně to bylo nejlepší utkání s tímto silným týmem v této sezóně!

Po krátké pauze nás čeká druhý soupeř, Tigers FK Jižní město. Hned od začátku jsme více na balónku než soupeřky, ale přesto inkasujeme gól jako první. Poté se ale daří proměňovat i naše šance, dobře kombinuje v útoku Vanesska s Miou. Mia trpělivě vyčkává na Vanessky přihrávku před branku, po několika neúspěšných pokusech nese trpělivost své ovoce a dává krásný gól. Prosazuje se i Monička, která dává krásný gól z dorážky. Parádní akce předvádí také útočná dvojka Páťa – Mája. Vyjma pár zaváhání v obraně soupeřky k ničemu nepustíme a odnášíme si vítězství 14:3. Branku pro toto utkání statečně střežila Anička.

S domácím týmem se potkáváme ve třetím zápase, do brankářské výstroje pro tentokrát oblečeme Máju Dryákovou, ještě rychlé selfíčko před brankou a jdeme na to! Opět se dostáváme do vedení hned zkraje zápasu a soupeřky k ničemu nepouštíme. Ty ale posléze přidají na důrazu, a ne vždycky se souboje o míček obejdou bez faulů. Hlavně obranné duo Adrianka – Kamilka dostávají pořádně zabrat. Naštěstí se vše obejde bez zranění a jediné, co nás na konci zápasu trápí je konečné skóre 9:6 ve prospěch Boleslavi.

Smutek hodíme za hlavu a s chutí nastupujeme do posledního zápasu letošní sezóny, pro některé holky i posledního zápasu za elévky. V zápase s Chodovem si spravíme chuť, hezky kombinujeme dopředu, trošku nám sice vázne obsazování hráček v obraně, ale Monča střeží naši branku svědomitě a předvádí skvělé zákroky. Krásný gól z poloviny dává Adrianka, další góly přidává i druhý obránce Kamča a Vanesska. Sezónu zakončujeme vybojovaným vítězstvím 12:7.

Sestava: Kamča Čehylová, Monča Čehylová, Mája Dryáková, Mia Šestáková, Anička Miterová, Adrianka Vebrová, Maruška Klimová, Páťa Dolejšová, Vanesska Strouhová

Chtěla bych poděkovat holkám za skvělou sezónu, všechny udělaly během roku obrovský pokrok a dnešní turnaj byl důkazem toho, že ani v prvním koši se neztratíme!

M.T.

Dále čtěte