Sparta získala posilu od úřadujícího mistra, rudý dres oblékne Radim Křenek!

Sezona 2017/18 je minulostí, tuzemská florbalová nejvyšší soutěž už zná svého vítěze a jednotlivé celky už pomalu přemýšlí jak přebudovat, nebo vhodně doplnit stávající kádr. Výjimkou není ani Sparta, která na florbalovém trhu stihla ulovit první posilu na příští ročník. ,,Již dlouhodobě jsme věděli, že před nadcházející sezonou budeme chtít posílit o konstruktivního ofenzivního obránce. Posílením Radima Křenka jsme si splnili přestupovou prioritu," říká sportovní manažer Sparty Jaroslav Berka.

30. listopad -1
Sparta získala posilu od úřadujícího mistra, rudý dres oblékne Radim Křenek!

Nová posila Sparty Radim Křenek startoval v nejvyšší soutěži již ve svých 18 letech, když se poprvé představil v sezóně 2005/06 v dresu FBC Liberec. Hned v prvním ročníku ale musel s Libercem bojovat v play-down, ve kterém pomohl severočeskému celku udržet superligovou příslušnost. V dalších čtyřech sezónách v Liberci si pokaždé zahrál play-off a sbíral velmi cenné zkušenosti, s každým rokem rostlo i jeho zápasové vytížení. Nejúspěšnější ročník pod Ještědem zaznamenal Radim v sezoně 2008/09, když ve 21 zápasech nasbíral 42 bodů.

V sezoně 2010/11 Radim poprvé oblékl dres Mladé Boleslavi, se kterou zaznamenal i několik úspěchů. Dvakrát s mladoboleslavským týmem oslavil zisk bronzu, dvakrát stříbra a v letošní sezóně se dočkal i titulu. V dresu Boleslavi odehrál a oslavil i své jubilejní 300. utkání v české nejvyšší soutěži. V letošním ročníku ovšem ze sestavy technologů z důvodu zranění vypadl, v základní části odehrál pouze 8 zápasů a v play-off ještě o 5 méně. Celkem odehrál v tuzemské nejvyšší lize 350 utkání, ve kterých nasbíral 309 bodů za 132 gólů a 177 asistencí. 

,,Pracujeme podle dlouhodobého plánu, jehož cílem je postupně budovat konkurenceschopný tým. Jelikož se nám Milan Garčar postupem sezony přesunul z obrany do útoku, volné místo v obraně jsme chtěli zacelit zkušeným hráčem. V útoku se v letošní sezoně prosazovalo hodně hráčů a těm chceme dát prostor i v následující sezoně," říká k příchodu Radima Křenka sportovní manažer Jaroslav Berka. Stejný názor sdílí také generální manažer klubu Václav Culka ml. ,,Radim byl největší a jednoznačnou prioritou a vzhledem k tomu, že jsme se rychle a férově dohodli jak s Radimem, tak s jeho klubem, s nikým dalším jsme nejednali." Na práci s Radimem se těší také hlavní trenér ,,A" týmu Ondřej Kašpárek. ,,Není potřeba mluvit o Radimově síle a kreativitě z pozice beka. Věřím v podporu naší produktivity. Radim odehrál mraky těžkých zápasů a všechny jeho nasbírané zkušenosti nám všem mohou jen a jen pomoci. Příchodem Radima Křenka ještě více zvedneme naší konkurenceschopnost."

Radim už se zotavuje ze svého zranění a těší se na novou výzvu, kterou mu Sparta nabízí. ,,Nyní mě čeká rehabilitace a cvičení. Do letní přípravy se zapojím, ale na začátku pravděpodobně postupnou zátěží. Samozřejmě se už teď těším na atmosféru v týmu, která na mě při pohledu zvenku působila skvěle. Určitě také na to, že poznám nové spoluhráče a přátelé." Na závěr ještě Radim dodává hlavní důvody, proč se se Spartou na ročním hostováním dohodl. ,,Pro Spartu jsem se rozhodl kvůli více faktorům. Mez hlavní patří i to, že jsem cítil velký zájem ze strany Spart na vzájemné spolupráci. Zaujal mě herní posun týmu za poslední dva až tři roky a celková vize klubu do budoucna. V týmu je pár zkušených stálic, ale také spousta mladých nadějných kluků, kteří letos nasbírali cenné zkušenosti a já doufám v to, že Spartu společně posuneme zase o kousek dál než letos."

Radime, vítej na Spartě! 

V příštím týdnu můžete očekávat další informace ohledně ,,A" týmu mužů k nadcházející sezoně 2018/2019. 

Dále čtěte