"Je potřeba ani na moment nepolevit." říká nejlepší hráč třetího semifinále Martin Beneš.

Po dvou utkáních na půdě Mladé Boleslavi se semifinálová série přesunula na Podvinný mlýn, kde se v neděli odehrálo třetí utkání. Florbal se už od začátku nesl ve vysokém tempu a Sparta byla za celou sérii nejblíže k vítězství. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, kde bohužel domácím chyběla přesnější muška a třetí bod tak putoval na konto Mladé Boleslavi. Nejlepším hráčem se stal gólman Martin Beneš, rozhovor s ním Vám přinášíme netradičně v textové podobě.

30. listopad -1

Jaký máš pocit z nedělního zápasu? Výhře jsme byli zatím nejblíže v celé sérii.

Výhře nad Boleslaví jsme byli nejblíže za dobu co jsem ve Spartě. Bohužel jsme prohráli, takže pocit nemůže být nijak pozitivní. Na druhou stranu jsme odehráli takticky výborné utkání, plnili jsme co po nás trenéři chtěli, kluci makali, dřeli a zato jim patří pochvala. Nakonec při nás nestálo v koncovce utkání to pověstné štěstíčko.


V úterý je na programu čtvrté utkání a Boleslav má matchball. Co je třeba změnit, abychom zvítězili?

Na našem herním projevu bych neměnil nic, všichni jsme viděli, že se s nimi takto dá vyrovnaně hrát. Jak by řekl klasik, musíš dát o gól víc než soupeř. Je potřeba mít na útočné půlce více sebevědomí a řešit ty naše šance kvalitněji.


Během celé sezony předvádíš fantastické výkony. Kde vidíš týmové slabiny, které nás někdy dokonce stály vítězství?

Já vidím největší problém v odpovědnosti jednotlivců. Je potřeba ani na moment nepolevit, plnit si veškeré povinnosti a úkoly, které ten dotyčný na hřišti má. Od čtení hry, přes důrazně odehrané souboje, bloky přihrávek a střel až po největší úskalí všech hráčů a tím je zakončení. Kdyby nás vychytal gólman, tak neřeknu nic, ale my v polovině případů ani netrefíme bránu.


Další utkání je na programu v úterý 10.4. od 19 hodin na Podvinném mlýně. Opět se můžete těšit na skvělý florbal a střeleckou soutěž o ceny od pivovaru Holba.


Dále čtěte