Se štítem, nebo na štítu? Sparťanský boj o finále začíná!

Již tento víkend odstartují semifinálové boje play-off Tipsport Superligy, ve kterých se představí i Sparta. Ta se utká s Mladou Boleslaví, tedy s týmem, který je největším favoritem na zisk mistrovského titulu. Sparťané ale do série rozhodně nejdou jako poražený outsider, právě naopak. Tým i jeho fandové věří v postup a vybojování vysněného finále. ,,Když v nadcházející sérii podáme všichni výkonostní strop, tak máme velkou šanci uspět," burcuje sparťanská opora Martin Beneš.

30. listopad -1
Se štítem, nebo na štítu? Sparťanský boj o finále začíná!

Mladá Boleslav se za poslední roky vyšvihla mezi absolutní tuzemskou florbalovou špičku, na titul však stále marně čeká. Už dvakrát skončila jen těsně pod vrcholem, a to sice v ročnících 2014/15 a 2016/17. I letos Boleslav cílí na celkový triumf v play-off a zatím si počíná skvěle. V základní části skončili Středočeši na prvním místě s 68 body a zaznamenali 22 výher a pouhé 4 prohry. Nejdůležitějším hráčem kádru Mladé Boleslavi je rozhodně zkušený veterán a lídr Jiří Curney, který v základní části nasbíral 66 bodů za 32 branek a 34 asistencí. Spolehnout se ovšem může i na Jana Natova, nebo Milana Tomašíka, kteří mají oba po 45 bodech a jsou spolehlivými střelci. Brankář Středočechů Lukáš Bauer si připsal 14 výher a průměr 3,90 obdržených branek na zápas, jeho náhradník David Rytych vychytal 8 výher a drží si průměr 3,92 obdržených branek na zápas. Boleslav tak má velmi silný brankářský tandem. Ve vyřazovacích bojí je zatím Boleslav naprosto suverénní, když porazila Pardubice 4 - 0 na zápasy. Nejproduktivnějším hráčem je opět Jiří Curney se 17 body, brankářskou jedničkou je Lukáš Bauer s průměrem 2,67 obdržených branek na zápas.

Sparta prožívá skvělou sezónu, ve které spanile pokračuje i ve vyřazovacích bojích. Ve čtvrtfinále si poradila s Bohemkou 4 - 1 na zápasy a aktivně se chystá na semifinálovou sérii. Hodně důležité bude, jestli duo Svatoš - Zouzal naváže na svou produktivitu ze čtvrtfinále. Svatoš má zatím na kontě 7 bodů za 5 gólů a 2 asistence. Zouzal, nejproduktivnější sparťanský hráč, má 8 bodů za 5 přesných zásahů a 2 asistence. Daří se ovšem i Matěji Prunerovi, který má 6 bodů, nebo Koširovi s Časarem. Slovinští střelci mají zatím shodně 5 bodů. Velmi důležitým článkem je však brankář Martin Beneš. Strážce sparťanského brankoviště si drží skvělý průměr 3,64 obdržených gólů na zápas a předvádí opravdu fantastické výkonu a neuvěřitelné zákroky.

Bilence Sparty s Mladou Boleslaví je ovšem trochu hrozivá. Sparťané už totiž po osm dlouhých let nedokázali Boleslav porazit. Celkové skóre ze vzájemných zápásu je 165:82 ve prospěch Středočechů. V play-off se naposledy oba celky potkaly ve čtvrtfinále ročníku 2014/15, které Boleslav ovládla 4 - 0 zápasy. Každá série ovšem jednou končí a Sparta má nyní dost sil i vůle k tomu, aby jí utla právě v tomto semifinále.

Semifinálové utkání #1 je na programu v sobotu 31. března od 13:40 hodin v MSH Mladá Boleslav, zápas #2 je na programu o den později, tedy v neděli 1. dubna od 15:00 hodin na stejném místě. 

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte