PREVIEW: Sparta bude bojovat o postup před televizními kamerami!

Tipsport Superliga již zná první dva celky, které si vybojovaly postup do semifinále, a to sice Chodov s Mladou Boleslaví. Zítra se k nim bude moci připojit i Sparta, která momentálně drží v sérii nad Bohemians vedení 3-1 na zápasy. I když je čtvrtfinálový souboj pražských rivalů vesměs vyrovnaný, Sparta pomalu ale jistě začíná mít na vrch. Otevře semifinálovou bránu už zítra?

30. listopad -1
PREVIEW: Sparta bude bojovat o postup před televizními kamerami!

Sparta už teoreticky v semifinále být mohla, první utkání série ale nezvládla dotáhnout do vítězného konce a v prodloužení nakonec zvítězila Bohemka. Na kdyby se ovšem nehraje a Sparta tak musí ještě jeden krok k postupu udělat. Momentálně drží vedení 3-1 na zápasy a má Bohemku na lopatkách, ovšem i přesto nebude utkání #5 lehkou záležitostí. Bohemians už několikrát v sérii ukázali, že umí Spartu potrápit a také umí vyhrávat těžké zápasy. Navíc se nebudou chtít jen tak vzdát a postup Spartě darovat, čeká nás tedy ještě hodně náročný a tvrdý boj.

Sparťané se budou hodně spoléhat na své nejproduktivnější ofenzivní duo Zouzal-Svatoš. Zouzal, nejproduktivnější hráč celého sparťanského výběru, má aktuálně na svém kontě 7 kanadských bodů za 4 branky a 3 asistence. Svatoš, který mu je těsně v patách, si zatím stihl připsat 6 bodů za 4 branky a 2 asistence. Každý tým, který chce postoupit, potřebuje spolehlivého gólmana. Sparta se v tomto ohledu může opřít o zkušeného Martina Beneše, který si zatím drží fantastický průměr 3,55 obdržené branky na zápas.

Bohemka zatím těží z produktivity Jakuba Šárky a Davida Šimka, kteří pokračují ve skělé formě ze základní části. Šárka má momentálně na kontě 6 kanadských bodů za 5 branek a 1 asistenci, Šimek zase  5 bodů za 2 branky a 3 asistence. V play-off se také daří Matyáši Krebnerovi, který má stejně jako Šimek 5 bodů, ale za 3 branky a 2 asistence. Michal Kotouček, brankář Fbš Bohemians, si zatím drží průměr 4,32 obdržených gólů na zápas.

Přijďtě podpořit Spartu v cestě za postupem a pomoci sparťanskému kotli vytvořit znovu skvělou atmosféru. Utkání bude vysílat i ČT Sport od 20:05 hodin.

Čtvrtfinálové utkání #5 je na programu v úterý 20. března od 20:15 v Aréně Sparta na Podvinném mlýně.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte