Zouzal sestřelil Bohemku a Sparta má postup na dosah ruky!

Čtvrtý zápas pražské čtvrtfinálové série byl opět velmi vyrovnaný a nakonec také dospěl do prodloužení. Tentokrát se v něm ale radovala domácí Sparta, která se tak přiblížila branám semifinále, jelikož vede v sérii 3-1 na zápasy. K vítězství výrazně přispěl hattrickem Marek Zouzal, který si připsal i vítěznou branku v nastaveném čase.

30. listopad -1
Zouzal sestřelil Bohemku a Sparta má postup na dosah ruky!

V úvodu utkání byla aktivnějším týmem Sparta a hojně zaměstnávala brankáře Kotoučka, ten ale držel skóre vyrovnané. Sparta pokračovala v tlaku a v 8. minutě se také dočkala odměny. Marek Koščo se snažil na brankovišti procpat balónek za záda hostujícího brankáře, to se mu ale nedařilo. Míček skončil v síti až po dorážce Marka Zouzala, který tak poslal Spartu do vedení 1:0. Bohemka následně převzala inciativu a dokázala domácí zatlačit na jejich polovinu, branku z toho ovšem vytěžit nedokázala. V čase 14:43 se navíc nechal vyloučit Lukáš Ujhelyi za bránění ve hře, ale ani tuto nabídnutou šanci na vyrovnanání Bohemka nezužitkovala, nedokázala totiž ani jednou vystřelit na Beneše. Po přečkání oslabení se sparťané vrátili ke své aktivitě z úvodu zápasu, Kotouček byl ale velmi pozorný. V 19. minutě přišel nepříjemný moment, když v plné rychlosti nelétli do sparťanské branky Šebek s Kalašem a přepadli přes Beneše. Kalaš s Benešem byli oba ošetřeni a strážce sparťanské brány se vrátil do branky, Kalaš se navrátil až ve druhé třetině. Nic dalšího zásadního se ale v první části zápasu nestalo a Sparta tak držela nejtěsnější možné vedení 1:0.

Druhá třetina začala hodně z ostra na obou stranách, Sparta chtěla rychle navýšit vedení a Bohemka zase vyrovnat. V zápase se také přitvrdilo a hráči se opravdu nešetřili. Ve 24. minutě musel na trestnou lavici Ondřej Svatoš za sekání, i toto oslabení však Sparta přečkala bez újmy. V čase 26:00 se už ovšem hráči Bohemians mohli radovat, dokázali totiž krásně a svižně rozehrát standardku a Jakub Šárka vyrovnal na 1:1. Sparta se následně snažila vzít si své vedení zpět, trápila jí však koncovka. Přesnou mušku měl až ve 32. minutě Robert Košir, který dokázal zužitkovat křižný pas od Luky Časara a Sparta znovu vedla o jeden gól. Bohemka tahala v utkání za kratší konec, jen občas se jí podařilo domácí zatlačit na jejich polovinu, měla ovšem problém své šance proměnit v branku. Ve 36. minutě ale přišla slabší chvilka Sparty, Beneš špatně vyhodil, následně zasáhl mimo brankoviště a bylo nařízeno trestné střílení. Toho se ujal David Šimek a s přehledem srovnal na 2:2. Za necelou minutu se podařilo Bohemce otočit skóre ve svůj prospěch, když se prosadil Matyáš Krebner a poslal Bohemku do vedení 3:2. Sparta se ale nehodlala smířit s takovým stavem a naprosto začal Bohemku přehrávat. Zeleno-bílí nevědli kam se dřív podívat až najednou měli balonek v brance. O vyrovnávací gól se postaral Marek Zouzal. Po divoké druhé třetině tak bylo skóre vyrovnané 3:3, třetí třetina tak slibovala velké drama.

Začátek třetí části byl velmi vyrovnaný, hrálo se ze strany na stranu a nikdo neměl výraznější převahu. Až ve 46. minutě přišel zvrat, když dokázal prostřelit vše co mu stálo v cestě  Aleš Höffer a Bohemians vedli 4:3. Sparta se samozřejmě snažila co nejrychleji odpovědět, ale moc se jí to nedařilo. Na hřišti začali přibývat nepřesnosti a menší fauly. To nakonec vyústilo v oboustrané vyloučení, na trestnou lavici musel Svatoš a Krebner, oba dva za hrubost. Dvě minuty se tak pokračovalo čtyři na čtyři, gól ale nepadl. V zápětí se vylučovalo znovu, tentokrát pouze na straně Bohemians, dvouminutový trest si musel odpykat Jakub Šárka za bránění ve hře. Sparta ale početní výhodu využít nedokázala. Neuběhlo však moc času a sparťané přeci jen vyrovnávací branku dali. Luka Časar pálil po přihrávce od Prunera přesně a bylo srovnáno. V 59. minutě měl ještě obrovskou šanci v přečíslení dva na nikoho Zeman, Časarovu přihrávku ale nedokázal usměrnit za Kotoučkova záda. Zápas tudíž dospěl do prodloužení a stalo se tak už podruhé v sérii.

Hráči Bohemians zvolili v prodloužení poněkud zbabělou taktiku, Matyáš Krebner se ujal balonku a první čtyři minuty stál za svou brankou a vyčkával, až poté se odvážil rozehrát. Následně se k balónku dostala Sparta a šla do hry se vší vervou, prosadit se jí ale nepodařilo. Naopak po chybě sparťanské obrany se hostům podařilo nastřelit tyčku Benešovi brány. V prodloužení se činil zejména golman hostů Kotouček, který dvakrát svůj tým podržel v jasné gólovce. Nakonec ale přeci jen kapituloval po teči Marka Zouzala a sparťanský útočník nejen dokonal hattrick, ale Spartě i vystřelil postupový matchball.

Nejlepším hráčem za tým ACEMA Sparta Praha byl zvolen Marek Zouzal (3+0) a za tým Fbš Bohemians brankář Michal Kotouček.

ACEMA Sparta Praha - Fbš Bohemians 5:4 po prodloužení, stav série 3 - 1

branky: 8. Zouzal, 32. Košir, 39. Zouzal, 56. Časar, 67. Zouzal - 27. Šárka, 36. Šimek, 37. Krebner, 46. Höffer, rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc, vyloučení: 3:2, využití: 0:0, zásahy brankářů: Beneš 26 - Kotouček 31, po třetinách: 1:0, 2:3, 1:1, 1:0, diváci: 510

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte