Drama s dobrým koncem, Sparta se v sérii dostala do vedení!

Třetí zápas čtvrtfinálové série mezi Spartou a Bohemku byl oět velmi napínavou a vyrovnanou záležitostí. Sparta si dokázala vypracovat tříbrankové vedení, Bohemka ale dokázala následně skóre stáhnout na rozdíl jediné branky. Tento stav už vydržel až do závěrečné sirény a Sparta se tak ujala vedení v sérii 2-1 na zápasy. Zítra tím pádem bude útočit na postupový "mečbol".

30. listopad -1
Drama s dobrým koncem, Sparta se v sérii dostala do vedení!

Úvod zápasu byl z obou stran trochu nervózní, zejména Sparta hrála hodně pasivně a defenzivně. Bohemka tak měla více ze hry a to jí také vyneslo první větší příležitost. Cabejšek však po přihrávce Čiháka trefil pouze břevno. O první branku zápasu se tak musela postarat Sparta, když Pruner od levého mantinelu poslal přihrávku před bránu hostů a Marvánek z bezprostřední blízkosti otevřel gólový účet zápasu. Hráči Bohemians ovšem v tempu nepolevili a pokračovali v aktivní hře, Sparta však začala síly na hřišti postupně vyrovnávat. V čase 11:03 ale přišla chyba sparťanské obrany a Martin Poláček z pravé strany bez problémů překonal Beneše a vyrovnal na 1:1. Hosté pokračovali ve stejném tempu i nadále a začali být nebezpečnějším týmem. Pak je ale zbrzdil zbytečný Kielerův faul,  když Sparta dostala k dispozici přesilovku a nabídnutou šancí rozhodně nepohrdla. Svůj druhý gól v zápase si totiž po střele z pravého mantinelu připsal Jan Marvánek. Následně se hrálo hodně nahoru dolu, v šanci se ocitl například Zouzal, nebo Krebner, kralovali však brankáři. Zejména Martin Beneš držel svůj tým ve vedení jistými zákroky. V čase 19:56 se ještě stihl nechat vyloučit Milan Garčar za držení, to ale bylo v první třetině vše.

Na začátku druhé části musela Sparta přečkat ještě minutu a šestapadesát sekund v oslabení, to se ale bohužel nepovedlo. Hosté totiž dokázali početní výhodu nakonec využít zásluhou Matyáše Krebnera a vyrovnat na 2:2. Sparta se snažila získat vedení co nejrychleji zpět, zvýšila proto své úsíli a aktivitu, bohužel ale bez úspěchu. Hrál se ovšem opravdu atraktivní florbal na obou stranách. Ve 33. minutě přišla velká nepřijemnost pro hostující tým. Na trestnou lavici totiž museli odejít Zezulka s Poláčkem, první jmenovaný za vrážení a druhý za bránění ve hře. Sparta si tak zahrála dvouminutovou přesilovku pět na tři. Vytvořila si při ní patřičný tlak a po krásné kombinaci, na jejímž konci byl Marek Zouzal, mohla slavit i vedoucí gól. Sparťanům zbylo dvanáct sekund přesilovky pět na čtyři a i tu dokázali využít. Tentokrát se z levé strany trefil nejproduktivnější sparťan v play-off Ondřej Svatoš. Na hřišti začali trochu pracovat emoce a hrálo se opravdu nadoraz všech sil. Do konce prostředního dějství se však už nic neudálo, Sparta si tak do šaten odnesla dvoubrankové vedení 4:2.

Hosté začali třetí třetinu, vzhledem k jejich gólovému manku, velmi aktivně, překonat Martina Beneše se jim ale nedařilo. Naopak to byla Sparta kdo se jako první ve třetí části trefil. V čase 43:05, po přihráve Garčara, dokázal samostatný únik vyřešit Matěj Pruner a fantastické sparťanské publikum si nadšeně zazpívalo oblíbenou "Pátou". Ve 45. minutě byl vyloučen Michal Kareš současně s Adamem Růžkem za hrubost, pokračovalo se tak dvě minuty čtyři na čtyři. Hosté pak byli jednoznačně aktivnější, ale Spartu držel ve vedení fantastický Beneš. Ve 49. minutě se navíc nechal vyloučit Michal Kareš za nadvedávání hole, ovšem i přes obrovský tlak Bohemians dokázali sparťané oslabení ubránit. Bohemce se nakonec přeci jen snížit podařilo, v čase 52:26 se totiž prosadil Jakub Šárka. Hosté také zkusili své štěští bez brankáře a výhoda jednoho hráče byla znát. Tři a půl minuty před koncem základní hrací doby se totiž hráči Bohemians dostali na rozdíl jediné branky. O gól na 5:4 se postaral opět Jakub Šárka. Bohemce se hra bez brankáře dařila, minutu a půl před koncem si tak ještě vzala oddechový čas na doplnění sil. Poslední minuta přinesla obrovské nervy, hostům se ale nakonec vyrovnat nepodařilo a Sparta tak mohla slavit druhé vítězství v sérii.

Nejlepším hráčem za tým ACEMA Sparta Praha byl vyhlášen Marek Zouzal (1+2) a za tým Fbš Bohemians Pavel Čihák (0+1).

ACEMA Sparta Praha - Fbš Bohemians 5:4, stav série 2-1

branky: 6. Marvánek, 18. Marvánek, 36. Zouzal, 36. Svatoš, 44. Pruner - 12. Poláček, 22. Krebner, 53. Šárka, 57. Šárka, rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka, vyloučení: 3:4, využití: 3:1, zásahy brankářů: Beneš 24 - Kotouček 19, po třetinách. 2:1, 2:1, 1:2, diváci: 464

(Autor: Pavel Svoboda)


Dále čtěte