Mladší žákyně na domácím turnaji suverénní

V domácím prostředí na Barrandově zvítězily ve všech utkáních

13. březen 2018
Mladší žákyně na domácím turnaji suverénní

Osmý turnaj mladších žákyň se uskutečnil v domácím prostředí, tedy v Barrandovské hale v neděli 11. března. Sešli jsme se v sestavě 9+1 s tím, že do brány musela vždy hráčka z pole, neboť nás stále trápí zranění naší stálé gólmanky Terky.

Obě utkání ve skupině nás čekaly proti týmům z Boleslavi, to první pak proti Tygřicím. Do zápasu jsme nevstoupili úplně nejlépe, když boleslavská hráčka s číslem 13 proběhla celé hřiště a poslala balónek za záda Adri, která hájila naši branku pro první zápas. Další zaváhání už ale holky nepřipustily, hattrickem se blýskla Kamča Slováková a Andy. První poločas tedy vyhráváme s přehledem 7:1. V druhém dějství už není naše převaha tak značná, ve vypjatých chvílích nás podržela skvěle chytající Adrianka a tak přes poměrně vyrovnanou druhou část zápasu vítězíme 10:3.

Druhý soupeř – druhý boleslavský tým, tentokrát Milovice. Do branky statečně usedá Kája, ještě pokřik a jdeme na to! Hned od první minuty je jasné, kdo je na hřišti dominantní. Vycházejí nám kombinace, nahrávky a na druhou stranu poctivě obsazujeme soupeřovy hráčky a prakticky k ničemu je nepouštíme. Velká pochvala patří Andy, která skvěle rozdávala balónky spoluhráčkám tak, že zakončovaly prakticky do prázdné branky. Postupně dává gól všech 9 hráček, včetně naší čerstvé posily, Marušky. Krásným gólem se blýskla také Kamilka Čehylová, která si zkušeně přehodila balónek na správnou stranu čepele a bravurně zakončila. Aby těch úspěchů nebylo málo, Kája při své premiéře v brance přidává ještě premiérovou nulu a po poločasech 5:0 a 6:0 vítězíme s přehledem i druhý zápas.

Ve druhé skupině zvítězila v obou utkáních SK Dvojka Praha, a tak nezbývalo nic jiného než se poprat o první místo v koši právě s ní. Brankářskou výstroj tentokrát vyhrála Maruška. Vstup do zápasu se nám opět moc nedaří, rychle prohráváme 0:2. Jak je ale všeobecně známo, ve florbale se dávají góly rychle, a tak po kombinacích Vanessky a Andy brzy srovnáváme na 2:2. Bohužel naši radost chladí rozhodčí, který nařizuje nájezd za obranný faul. Proti Marušce se staví zkušená hráčka z Dvojky, avšak trefuje pouze dobře postavenou Marušku v bráně, a tak vyrovnané skóre svítí na tabuli i po konci poločasu. Vstup do druhé části zápasu se nám opět nedaří a po chybách v obraně a nedůrazu před bránou znovu prohráváme, nejprve o 2, posléze i o 3 góly. Chyby v obraně však dělá i soupeř, jednu takovou nepovedenou rozehrávku trestá Lucka pohotovou střelou přímo „pod víko“. Po rychlém zamíchání se sestavou se nám daří srovnat na 6:6. Holky z Dvojky nám ale nedají nic zadarmo a střelou z dálky se opět dostávají do vedení. I tohle vedení se nám daří jim vzít a následuje oddychový čas hostů. Znovu bojujeme na hřišti o každý balón a 10 sekund před koncem dává Kamča Slováková krásný gól od mantinelu! Teď si svých 30 sekund oddychu vybíráme my, důležité je uklidnit horké hlavy a udržet stav do konce zápasu. To se nám daří, v tomto napínavém zápase bereme zasloužené tři body a vyhráváme koš.

Tímto bych chtěla pochválit všechny holky za skvěle odehraný turnaj Myslím, že kdo zavítal v neděli na Barrandov, rozhodně nelitoval, protože opravdu bylo na co koukat. 

Příště se tedy uvidíme ve 2. koši v Mladé Boleslavi v neděli 25. března a budeme mít možnost potvrdit skvělou formu z domácího turnaje.

Sestava: Andy Břeská, Lucka Dryáková, Kamča Slováková, Vaness Strouhová, Natálka Kovačová, Kamča Čehylová, Adri Vebrová (1. zápas gólman), Páťa Dolejšová, Maruška Klimová (3. zápas gólman) a Kája Hujerová (2. zápas gólman)