Famózní Svatoš s Benešem katy Bohemky, Sparta vyrovnala sérii na 1-1!

Druhý čtvrtfinálový zápas byl opět velmi vyrovnanou záležitostí a průběh prvních dvou třetin byl podobný jako v zápase čislo 1. Sparta si vypracovala nadějné vedení, které Bohemka dokázala snížit, třetí třetinu ale Sparta sehrála skvěle takticky a své dvougólové vedení udržela. Nakonec tak mohla slavit výhru 4:2 a vyrovnaní série.

30. listopad -1
Famózní Svatoš s Benešem katy Bohemky, Sparta vyrovnala sérii na 1-1!

Začátek zápasu byl opravdu velmi vyrovnaný, oba týmy se snažily vstřelit první branku co nejrychleji, ale střelci na obou stranách měli hodně rozhozená mířidla. V první vážnější šanci se pak ocitli domácí, Beneš ale fantasticky zakročil. Úvodního gólu zápasu jsme se dočkali až v 7. minutě, když hned po vhazovaní na středové čářě vyrazili dopředu Zouzal se Svatošem a druhý jmenovaný se nemýlil. Sparťané nepolevili, snažili se přidat další branku a to se jim nakonec povedlo. V čase 9:19 se totiž po obrovském závaru v domácím brankovišti nejlépe zorientoval Ondra Svatoš a připsal si už svůj čtvrtý gól v play-off. Ve 14. minutě přišlo i první vyloučení zápasu a bohužel musel na trestnou lavici odejít sparťanský David Ježek za sekání. Sparta oslabení ubránila bez větších problémů a pokračovalo se znovu pět na pět, ne ovšem na dlouho. Ježek totiž 38 sekund po skončení svého trestu na lavici hříšníků putoval znovu a opět za sekání. I tuto početní nevýhodu ale Sparta zvládla bez újmy. Už to vypadalo, že si Sparta dvoubrankový náskok odnese do druhé třetiny, ale pouhých devět vteřin před první sirénou překvapil Jakub Šárka sparťanského brankáře střelou z levé strany a snížil na 2:1.

Začátek druhé třetiny se nesl také v aktivním duchu a hrálo se nahoru dolu až do 24. minuty. V té se nechal vyloučit Daniel Cabejšek a věnoval Spartě k dispozici početní výhodu. Hosté brzo dokázali Bohemians zamknout a nakonec mohli i slavit. Na brankovišti byl totiž velmi důrazný Robert Košir a navýšil sparťanské vedení na 3:1. Sparta pak ovšem začala hrát trochu víc pasivně a to se jí vůbec nevyplatilo. Ve 32. minutě totiž inkasovala z hole Patrika Šebka, který svou střelou o tyč snížil na 3:2. O dvě minuty později si Sparta zkomplikovala situaci zbytečným vyloučením Košča za hrubost, Bohemka tak měla obrovskou příležitost k vyrovnání. V přesilovce byli ovšem domácí v podstatě neškodní a nedostali se ani k pořádnému ohrožení sparťanské branky. Sparta si aktivitu přenesla i do zbytku třetiny a byla lepším týmem, využít toho ale nedokázala. Do konce prostřední časti se tak nic význačného neudálo a do šaten se šlo za stavu 3:2 ve prospěch hostí.

V úvodu třetí části se Sparta okamžitě snažila navýšit vedení a rozhodnout zápas a zároveň nedat Bohemce příliš prostoru pro její hru. Ta se taky v prvních pěti minutách dostala v podstatě pouze k jednomu brejku, který navíc včasným výběhem zlikvidoval duchapřítomný Beneš. Ten byl pro Spartu opět nesmírnou oporou a držel její naděje na vyrovnání série. Na další, šestý gól zápasu, si muselo 510 fantastických diváků počkat až do 50. minuty, ve které vybojoval Garčar míček na půlce, udělal tři rychlé kroky a následně ho poslal za Kotoučkova záda. V čase 51:55 přišla další komplikace pro domácí, dvě minuty za sekání totiž dostal Vojtěch Zezulka a Sparta si zahrála přesilovku. Bohemce se jí ale podařilo ubránit a skóre tak zůstalo nezměněné. Hráči Bohemians potřebovali vstřelit kontaktní branku, ale sparťané je do příliš šancí nepouštěli. Když už se míček přes obránce dostal, zasahoval fantastický Beneš. Bohemka zkusila dvě minuty před koncem své štěstí bez brankáře a s jedním hráčem v poli navíc a vytvořila si obrovský tlak, její střelecké pokusy ale opět ztroskotaly na sparťanském muži v brance. Ani oddechový čas minutu před koncem zápasu Bohemce nepomohl a Sparta tak po vítězství 4:2 mohla slavit vyrovnání série na 1-1.

Nejlepším hráčem za tým Fbš Bohemians byl zvolen Pavel Čihák (0+1) a za tým ACEMA Sparta Praha Ondřej Svatoš (2+1).

Fbš Bohemians - ACEMA Sparta Praha 2:4, stav série 1-1

branky: 20. Šárka, 32. Šebek - 7. Svatoš, 10. Svatoš, 26. Košir, 50. Garčar, rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček, vyloučení: 2:4, využití: 0:1, zásahy brankářů: Kotouček 20 - Beneš 23, po třetinách: 1:2, 1:1, 0:1, diváci: 510

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte