Praha-Radlice tři body!

Osmý turnaj juniorek v Radlicích

30. listopad -1
Praha-Radlice tři body!

V neděli 4.3. jsme se musely vypořádat s nelehkými zápasy. Když nás nejprve čekala Slavie Plzeň (1.tým tabulky) a poté TJ Plamen Chodov (6.tým tabulky).


První zápas byl proti lídrovi tabulky Plzni, která kraluje tabulce zaslouženě. 
Od utkání jsme očekávali vysoké tempo a především hru soupeře na balónku. 
Ten nás překvapil a dostávaly jsme se do velkých šancí. V počtu 8 hráček a jedné gólmanky jsme soupeřkám nedaly nic zadarmo avšak jsme se gólově neprosadily. A první třetinu soupeřky vyhrály 3:0. 
Do druhé třetiny jsme načerpaly energii a rozhodly se začít proměňovat veškeré šance, kterých nebylo málo. Třetinu jsme otevřely hned dvěma góly. Nejprve se prosadila Kačka a poté ji doplnila Niky střelou od půlky. Skóre 3:2 bylo z naší strany příznivější. Avšak soupeřkám se skóre moc nelíbilo, a proto v rozmezí 4 minut navýšily jejich skóre na 6:2. Na konci druhé třetiny jsme proměnily ještě jednu šanci, kdy se trefila Kiki po nahrávce Laury, z naší strany to byla však do konce zápasu poslední gólová trefa. Druhá třetina tak skončila 6:2. 
Sebraly jsme poslední kousky sil a byly ochotné na hřišti nechat vše. 
Bohužel, soupeřky měly sil více a tak se ke konci třetí třetiny, po našich výpadcích, stihly ještě dvakrát prosadit. 
Zápas tak skončil 8:3, ale výkon který jsme tam podaly byl skvělý, nutno podotknout, že několik skvělých zákroků si připsala Štěpánka, bez které bychom mohly klidně prohrát i více. 

Sestava: Rohlíčková-Vypior, Mervartová, Červenková-Minaříková, Jirková, Voštiarová, Walderová, Novotná


Do druhého zápasu jsme nastoupily s lepší náladou a posilněné koláčem od Zuzky. 
S týmem Chodova u Karlových Varů jsme v minulém společném zápase prohrály jen těsně 6:8. Bylo jasné, že z minulého turnaje (11.2.), kde jsme braly 6 bodů chceme, alespoň v jednom ze zápasů urvat tři body. 
V tomto zápase jsme měly opět spousty šancí a byla jen otázka času, kdy je začneme trefovat do branky. První gól ve vlastním oslabení vstřelil tým Chodova. 15 vteřin poté, co se vrátila protihráčka z trestné lavice se nám podařilo vsítit gól, kdy po skvěle provedené akci Kiki s Kačkou, druhá jmenovaná zakončila. Ze strany protihráček přišlo další vyloučení. Tuto přesilovku jsme však dokázaly zúročit téměř hned, kdy se po nahrávce Laury, prosadila Kiki. Na tento gól jsme navázaly ještě dvěma góly a následně se i na naší straně vylučovalo, to hned dvakrát. Do konce třetiny jsem vstřelily další dva góly a soupeřky jen jeden. 
Třetí třetinu jsme začaly s úsměvy na rtech a stálou oddaností bojovat až do poslední vteřiny. 
V úvodu třetiny soupeřky s čerstvými silami navýšily jejich skóre o dva góly a nám se povedlo přidat ještě jeden gól, kdy zakončovala Ája po samostatném výběhu z obrany a zvýšila skóre na 8:4. Do konce třetí třetiny zbývalo ještě deset minut, ale o vítězích už bylo jasně rozhodnuto! Se skvělými brankářskými a obrannými zákroky, perfektně odbráněnými posledními deseti minutami se nám povedlo vsítit ještě jeden gól a vítězi jsme se tak staly jasně my, po výhře 9:4! 

Zápasy byly po všech stránkách skvělé! Oběma zápasy nás provázela především skvělá nálada a pak podpora jak ze střídačky, tak z tribuny. 
Turnaj tak hodnotím kladně, konečně jsme ukázaly, že dokážeme hrát vyrovnaná utkání i proti takovým týmům jako je Plzeň. A hlavně klobouček za předvedený výkon celého týmu! 

Sestava: Rohlíčková-Vypior, Mervartová, Červenková-Minaříková, Jirková, Voštiarová, Walderová, Novotná

(Autor:Natálie Jirková)