Elévky na lednovém PFC

Sparťanky po 5 výhrách a dvou prohrách braly 3. místo

8. březen 2018
Elévky na lednovém PFC

PRAGUE FLOORBALL CUP 2018 - 6. a 7. ledna 2018, Praha

Elévky, skupina G07

 

Ještě než se po vánočních svátcích znovu roztočil kolotoč standardních ligových turnajů v režii Českého florbalu se naše Elévky zúčastnily nového mezinárodního turnaje Prague Floorball Cup. Jeho druhý ročník se konal v hlavním městě první lednový víkend, ve 12 kategoriích bylo celkem přihlášeno 124 týmů, které měly na programu 354 zápasů. A nebudeme vás dlouho napínat, účast Sparťanek byla úspěšná - při závěrečném vyhlašování to pěkně cinkalo. Respektive cinkalo, spíš klapalo, protože medaile byly netradičně dřevěné!

 

Naše holky statečně bojovaly v nejmladší dívčí kategorii určené hráčkám narozeným v roce 2007 nebo později. Během dvou dnů měly na programu osm zápasů hraných na dvakrát 12 minut, se všemi soupeřkami se utkaly ve dvou zápasech, každý den jednou. V celkové statistice si připsaly 5 výher, 1 remízu, 2 prohry. Pohříchu právě remíza z posledního zápasu, ve kterém nejprve dotahovaly dvougólové manko, aby nakonec vítězství ztratily v poslední minutě, je v celkovém účtování stála stříbrnou medaili. I třetí místo je ale krásný výsledek! Měli jsme věkově nejmladší tým, holky si zahrály spoustu vyrovnaných zápasů s obvyklými i novými soupeřkami, vyzkoušely různé sestavy i herní varianty, dobře se pobavily. Hned dvě naše hráčky (Natálka a Mia) se umístily v první desítce oficiálního kanadského bodování své kategorie G07, kapitánka Natálka dokonce na 30. místě bodování celého turnaje napříč všemi věkovými chlapeckými i dívčími kategoriemi, tedy mezi skoro dvěma tisící hráči a hráčkami.

 

Jediný tým, se kterým jsme si nedokázali poradit, byly mladoboleslavské Dračice, s nimiž jsme v sobotu prohráli 6:10 a v neděli 5:14. Celkově stříbrné reprezentantky klubu K1 Florbal Židenice jsme nejprve porazily 8:7, ve druhém zápase s nimi ale smolně remizovali 6:6. Velkou radost holkám pochopitelně udělaly dvě jasné výhry nad městskými rivalkami Black Angels 6:3 a 5:2. Šest bodů jsme si odnesli i z dvojzápasu s druhým boleslavským týmem - Tygřicemi za výhry 4:2 a 4:3.

 

Sestava: 2 Čehylová Kamila, 6 Miterová Anna, 8 Trojášková Adéla, 16 Kovačová Natalie (C), 22 Karbanová Aneta, 26 Vebrová Adriana, 45 Šestáková Mia, 53 Gorgolová Tereza (G), 66 Dryáková Marie, 77 Dolejšová Patricie.