Ve čtvrtfinále uvidíme žhavé pražské derby, Sparta se utká s Bohemians!

V neděli večer byly v plánu nejen poslední zápasy základní části, ale také Výběr soupeřů. Sparťané k návratu na čtvrtou příčku potřebovali zaváhání pražských Bohemians, kteří však ve svém utkání porazili Ústí 8:2 a čtvrtá příčka tak zůstala právě našemu soupeři do čtvrtfinálové série.

30. listopad -1
Ve čtvrtfinále uvidíme žhavé pražské derby, Sparta se utká s Bohemians!

Ve výběru soupeřů si jako první vybíral vítěz základní části Mladá Boleslav. Ta si vybrala tým Sokol Pardubice, zejména proto, že se letos poprvé účastní superligového play-off. Jako druhý si vybíral úřadující mistr z Chodova. Ten si takticky vybral Otrokovice, kam sice bude náročnější dojezd, ale má s nimi lepší bilanci než s Tatranem a Spartou. Třetí výběr byl na Vítkovicích a vzhledem k výsledku z posledního vzájemného zápasu se Spartou si raději vybraly Tatran.
Na čtvrté Bohemians tak zbyla právě Sparta.

Ačkoliv výsledky ze základní části mluví ve prospěch Bohemians, tak Sparta v obou utkáních dokázala pohrozit dobrým výkonem. V prvním zápase Sparťané hned třikrát vedli, v závěru zápasu nám ale vedení uteklo a Klokani si odnesli výhru 6:8. Druhý zápas se opět odehrál na Podvinném mlýně, tentokrát však byli domácí Bohemians a všech 1032 diváků si užilo skvělý a napínavý florbal. Celý zápas se skóre převracelo ze strany na stranu, nakonec však v prodloužení vystřelil zelenobílým výhru Krebner.
"Bohemka je velmi silný soupeř, který nás v základní části dvakrát porazil. Proto je mírným favoritem právě ona." říká k výsledkům v základní části Ondřej Kašpárek. "Nás těší, že jdeme do vyřazovacích bojů bez marodů. Co by mohlo rozhodovat si nechám pro sebe." dodává.

Už teď je ale jasné, že se jedná zřejmě o nejzajímavější a nejžhavější čtvrtfinálovou sérii, která jistě přiláká mnoho diváků. "Těším se na výbornou diváckou kulisu a pěkný florbal." přidává ještě hlavní trenér mužského A-týmu. Jeho slova potvrzuje i dlouhodobá opora Honza Marvánek: "Očekávám sérii s nejlepší atmosférou v hledišti, kde ani jeden z týmů nenechá soupeři ani centimetr volného prostoru."

První zápasy jsou na programu již tento víkend, oba dny od 17 hodin na Aréně Sparta na Podvinném mlýně. Držitelé karet fanouška mají vstup zdarma.



Dále čtěte