PREVIEW: Liga finišuje! Dosáhne Sparta na čtvrtou příčku?

Šestadvacáté kolo Tipsport Superligy znamená naprostý závěr základní části, poslední urputné souboje o každý cenný bod a nadšení fanoušků z blížícího se play-off. Stejné je to i u Sparty, která v posledním kole vyzve Českou Lípu. Oba týmy mají o co hrát, čeká nás tak zajímavé utkání.

30. listopad -1
PREVIEW: Liga finišuje! Dosáhne Sparta na čtvrtou příčku?

Česká Lípa se momentálně nachází na jedenáctém místě s čtyřiadvaceti body a je už jasné, že do play-off se nepodívá, stále ale na dálku soupeří s Libercem o desátou příčku, která zaručuje setrvání v Superlize. Jedenáctá příčka znamená play-down, Česká Lípa tak má pořád o co hrát a potřebuje tři body jako sůl. Celek z Libereckého kraje si v prvním vzájemném utkání z Prahy odvezl výprask 10:4, v tomto klání ale bude úplně jiné nasazení, oba týmy bojují o důležité tabulkové umístění. K bodům by České Lípě měl pomoci lídr jejích statistik Jaromír Ekl. Nejproduktivnější hráč České Lípy, který zatím nasbíral 37 bodů, má na kontě 16 branek a 21 asistencí. Je tak nejlepším střelcem i nejlepším nahrávačem svého týmu. Česká Lípa bude doufat, že i proti Spartě se prosadí a pomůže jí ke třem bodům.

Sparťané jsou oproti České Lípě na druhé straně barikády. Play-off je s jistotou nemine a ještě bojují o první čtyřku, která teoreticky zajišťuje slabšího soupeře v prvním kole vyřazovacích bojů. Pokud se na ní ale chce vyšvihnout, musí získat více bodů než Vítkovice a Bohemians. Proti České Lípě to ovšem bude mít velice těžké. Překlopit misku vah na sparťanskou stranu by mohl Robert Košir, kanonýr (26 branek) a nejproduktivnější hráč Sparty má skvělou formu, jeho výkony jdou stále nahoru a je momentálně největším tahounem Sparty. Pražané se ovšem také mohou spolehnout na svého brankáře, Martin Beneš proti Vítkovicím předvedl skvělý výkon a snad mu fazóna vydrží i do zápasu s Českou Lípou.

Aktuální forma týmu FBC 4CLEAN Česká Lípa:  P - V - P - V - P

Aktuální forma týmu ACEMA Sparta Praha:  V - Vvp - P - P - V

Utkání je na programu v neděli 4. března od 17:00 hodin v SH Česká Lípa.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte