Olympijský dvojboj dorostenek

Osmý turnaj dorostenek na Kotlářce

30. listopad -1
Olympijský dvojboj dorostenek

Osmý turnaj se konal v promrzlé Praze na Kotlářce, kde nás čekal tým ze středu tabulky Rakovník a pak nikdo jiný než lídr soutěže Tigers Praha.


První zápas se nám do cesty postavily holky z Rakovníka, které jsme v prvním zápase porazily (3:1) a navíc na dnešní turnaj dorazily v počtu 7+1. Takže bylo jasné, že se bude konat dobývání rakovnické tvrze s hrozbou nebezpečných protiútoků. To se potvrdilo hned od začátku zápasu, když soupeřky nenapadaly a hra se odvíjela podle naší režie. Bohužel jsme neměli dostatečně seřízené pušky a pokud náhodou ano, přišel skoro zázračný zákrok gólmanky. Nejdříve a nejlépe měla seřízeno v  7.minutě Kačka Walderová a samostatnou akcí otevřela skóre dnešního zápasu! Soupeřky nadále hrozily brejkovými situacemi, ale jak obránkyně či centr se vždy zavčas vrátily a čistě soupeřkám odebraly balonky. Bohužel na konci 2.třetiny jsme si v předbrankovém prostoru vybraly slabší chvilku v důraznosti a po třetí dorážce rakovnická hráčka srovnala na 1:1. Na začátku třetí třetiny se Anička Křečková po nahrávce Stely Lukovské rozhodla vyzkoušet, jak kvalitně umí Inka stínit gólmance a rázem je z toho opět vedení 2:1. Stejná situace o pár minut později, když po krásném výběhu na osu hřiště střílí Lída Luklynská střelu, kterou těsně před golmankou tečuje Inka Ronovská v 25.minutě vedeme 3:1! Bohužel to netrvá dlouho a po dalším ojedinělém zmatku před naší bránou se prosazuje Rakovník a snižuje na 3:2. Jenže to by nebyla Sparta, aby ihned po půl minutě na hřišti opakovaly spolupráci střílející Lída Luklynská a opět bezvadně tečující a stínící Inka Ronovská na konečných 4:2.


Co říci závěrem? Utkání ve kterém jsme byly daleko častěji na míčku a diktovaly hru, skvěle blokovaly(čistě!) případné protiútoky. Malá škoda je, že nejsme koncentrované po celou dobu utkání v předbrankovém prostoru a děláme z utkání drama, i když na malý úsek hry.


Valentová-Červenková, Mervartová, Lukovská, Křečková-Walderová, Novotná, Kašpárková, Ronovská, Luklynská, Brychová, Vojtková, Kratochvílová, Grundová

https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=209431&type=1

Druhý zápas našeho turnaje nás již čekal zmíněný lídr naší soutěže Tigers Praha. Bylo jasné, že nás nečeká žádné lehké utkání, jelikož v prvním utkání jsme prohrály (1:11) a navíc vedou celou soutěž. Přesto jsme se jako správné Sparťanky ničeho nezalekly a pořádně se do tygra zakously. První třetina byla spíše v režii Tigers, které neproměnily některé svoje tutové šance a naše šance končily na brankářce a proto se oba týmy rozešly 0:0 po 1.třetině. Ve 14.minutě utkání se po našem nedůrazu na středu hřiště a následné otočce trefuje hráčka Tigers a otevírá skóre dnešního utkání. Hra dále plyne, když na hřišti jsou neustále k vidění těžké, ale férové souboje a šance na obou stranách. Na brance Sparty to i zvonilo, ale v 18.minutě nahrála Martina Kašpárková z pravého mantinelu na střed Kačce Walderové, která zachovala chladnou hlavu a otočkou zasunula balonek pod padající gólmanku a máme vyrovnáno! Na konci 19.minuty běžela po individuální akci Lída Luklynská sama na gólmanku, když těsně před zakončením přišel faul a rozhodčí následně správně nařídil trestné střílení! Toho se

ujmula Ája Červenková a nekompromisně vykoupala golmanku a přidala druhý gól. Čekala nás poslední třetina utkání a bylo jasné, že to bude boj o každý metr na hřišti, ale o 2 minuty po hvizdu rozhodčích se nám i v druhém zápase podařilo akcí Luklynská-Ronovská, když první jmenovaná z úhlu nahrála na bližší tyčku, kde stála Inka a ta navyšovala již na 3:1(ano v zápise je to opačně). V 25.minutě přišla kritická chvíle, když byla za sekání vyloučena Lída a bylo jasné, že kdy jindy než teď začne tygr trhat. Jenže to netušil, že stejně jako celý zápas budeme bojovat o každý metr hřiště s vynikající golmankou v zádech. Oslabení jsme ustály a mohly se připravit na poslední 3 minuty utkání, které i přes hru soupeřek v 6-ti zvládly a mohly se začít radovat!

Nutno podotknout, že si někteří v hale mohli při pohledu na výsledkovou tabuli připadat jako Ester Ledecká po triumfu na lyžích!

Co říci závěrem? Těžké utkání, kterých bychom potřebovaly hrát během roku co nejvíce! Plno osobních soubojů, skvělé akce a skvělé zákroky gólmanek na obou stranách. Teď je především důležité neusnout na vavřínech a dávat takové maximum a takového týmového ducha i do dalších zápasů.

Valentová-Červenková, Mervartová, Lukovská, Křečková-Walderová, Kašpárková, Ronovská, Luklynská, Brychová, Vojtková, Kratochvílová, Grundová

https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=209433&type=1

(Autor: Jan Skála)