Sparta v náročném utkání porazila Ústí po prodloužení.

V rámci čtyřiadvacátého kola se Sparta utkala s posledním celkem tabulky, který má zároveň jednu z nejhoších defenzív v lize. Sparťané byli v zápase jasnými favority, ale průběh zápasu vypadal úplně jinak. Sparta svého soupeře nakonec pokořila 5:4 po prodloužení a připsala si velmi důležité dva body.

30. listopad -1
Sparta v náročném utkání porazila Ústí po prodloužení.

Sparta začala utkání mnohem lépe, ostatně už ve druhé minutě měl obrovskou šanci Krejča poté, co se úplně sám ocitl před brankářem. Trefil ale pouze Weissgärberovo rameno. Za další minutu už se ale hosté radovat přeci jen mohli, když se ve skrumáži před ústeckou brankou nejlépe zorientoval Matěj Pruner a otevřel gólový účet zápasu. Sparta po vstřelené brance trochu polevila, to ale dostalo Ústí trochu do varu a jeho střelci začali být nepezpeční. To nakonec vyústilo ve vyrovnávací trefu Viktora Kopeckého. Domácí gól nakopl a sparťanský strážce branky Beneš měl spoustu práce. Sparta začal mít s domácím celkem více a více problémů, naštěstí domácí střelci nemířili přesně. Hra se postupně vyrovnala a hrálo se na obou stranách, střely ale buď létaly mimo, nebo zasahovali muži v maskách. V tomto duchu se hra nesla ža do samého závěru prvního dějství, do kabin tak hráči odcházeli za vyrovnaného stavu 1:1.

Úvod druhé třetiny byl hned hodně nažhavený emocemi, po závaru před domácí brankou se do konfliktu dostal Svatoš s ústeckým Kühnelem, strkanice nakonec skončila oboustraným vyloučením za hrubost, pokračovalo se tak dvě minuty ve čtyřech proti čtyřem. V 26. minutě se do obrovské příležitosti dostal po krásné kombinaci Kopecký, ale odkrytou sparťanskou klec trestuhodně minul. Sparta ovšem jinak ve druhé třetině zvedla své úsilí a na hřišti postupně začala dominovat. Problémem byl však Weissgärber, který chytal výborně. Beneš se na druhé straně hřiště ovšem také zahanbit nenechal, oba golmani tak kralovali zápasu. Ve 31. minutě zápasu však přišel zvrat, rozhodčí totiž nařídil proti Ústí trestné střílení. Toho se ujmul Marek Zouzal a velmi šikovně, jak to umí, prostřelil pod nohou ústeckého brankáře. Sparta se tak dostala do velmi důležitého vedení. To ovšem nevydrželo příliš dlouho. V čase 33:19 se dostal k balónku Vojtěch Semerád a vyrovnal na 2:2. O dvě minuty později se navíc fanoušci dočkali první přesilové hry. Vyšší pětiminutový trest si vysloužil Matěj Pruner a nabídl tak Ústí dlouhou početní výhodu. Sparťané hráli v podstatě do konce třetiny oslabeni o jednoho muže, s nepříznivou situací si ale poradili na výbornou a dokázali se ubránit. Druhá třetina tak skončila stejně jako první, a to sice nerozhodně.

Vstup do třetí třetiny opět nebyl vůbec špatný ze strany Sparty. Po odehrané minutě byl ve velké šanci Ujhelyi, ale ani na dvakrát Weissgärbera nepřekonal. Hra se pak hodně kouskovala kvůli drobným faulům na obou stranách. Až ve 46. minutě přišel dvouminutový trest pro Radka Kužela za blokování hokejky. Sparta si v početní výhodě vytvořila několik slibných šancí, ale žádnou z nich nevyužila. Naopak to bylo Ústí kdo se dostal do vedení, David Stummer krásnou střelou z dálky překonal Beneše. Sparta byla ve svízelné situaci, ale zachráncem se stal Jarda Jaroš, který vyrovnal na 3:3. I přesto lepším týmem bylo Ústí, to svůj dobrý výkon dokázalo přetavit ve vedoucí branku, v 55. minutě se trefil Jakub Kolstrunk. Sparta si dvě minuty před koncem vzala oddechový čas a zkusila své štěstí bez brankáře. Sparta si vytvořila patřičný tlak, ale gól stále nepřicházel. Osmadvacet sekund před koncem bylo nažízeno druhé trestné střílení ve prospěch Sparty, tentokrát se ho ujal Robert Košir, který napodobil svého kolegu Zouzala a vyrovnal na 4:4. Následně byl ještě vyloučen Jiří Horák za hru rukou, Sparta tak měla k dispozici přesilovku, kterou si přenesla do prodloužení.

V prodloužení stačilo Spartě pouhých dvaadvacet sekund na vstřelení vítězné branky, kterou si připsal Marek Zouzal. Sparta tak nakonec vybojovala vítězství, ale pouze dvoubodové. Ústí ovšem bylo více něž vyrovnaný soupeř.

Nejlepším hráčem utkání za tým Florbal Ústí byl zvolen Mikuláš Krbec, za tým ACEMA Sparta Praha byl zvolen Robert Košir.

Florbal Ústí nad Labem - ACEMA Sparta Praha 4:5 po prodloužení

branky: 8. Kopecký, 34. Semerád, 49. Stummer, 55. Kolstrunk, - 3. Pruner, 31. Zouzal, 51. Jaroš, 60. Košir, 61. Zouzal, rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora, vyloučení: 3:2, využití: 0:1, zásahy brankářů: Weissgärber 26 - Beneš 28, po třetinách: 1:1, 1:1, 2:2, 0:1, diváci: 265

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte