Tak jsme se také konečně dočkaly a bodovaly jsme!

Sedmý turnaj juniorek v Benešově

30. listopad -1
Tak jsme se také konečně dočkaly a bodovaly jsme!

V neděli 11.2. se náš tým juniorek vypravil do nedalekého Benešova, kde nás čekali dva úplně rozdílní soupeři. Navzdory velké marodce se nás nakonec sešlo 8+1. Prvním soupeřem nám bylo Kladno se kterým jsme chtěly uspět minimálně jako v minulém vzájemném zápase a získat tak tři body. Druhým soupeřem nám byl tým budějovických Štírek, se kterými jsme minulý zápas prohrály jen těsně.


Do prvního zápasu jsme nastupovaly s dobrou náladou, ale také velkou chutí vzít si tři body! Dobrá nálada nás po celý zápas neopouštěla. Netrvalo dlouho a hned ve čtvrté minutě zápasu jsme vedly 1:0. To pro nás nic neznamenalo a bojovaly jsme dál, věděly jsme, že soupeřky mají pár šikovných hráček a když se na to vykašleme, že na to doplatíme. Dokonce první třetiny jsme přidaly ještě čtyři góly, svůj první gól zaznamenala i Martina!

Řekly jsme si, co je potřeba ještě zlepšit a zase jsme do toho šláply. Neponechaly jsme nic náhodě. Nicméně v této třetině došlo i na vyloučení z naší strany. Oslabení jsme však zvládly bez obdržení gólu. A druhou třetinu jsme tak vyhrály v poměru 3:0.
Ve třetí třetině jsme chtěly ještě zvýšit gólový náskok. Rozdaly se sázky a šly jsme do toho! V půlce třetiny, kdy jsme přidaly ještě čtyři branky, si soupeřky vzaly Time-out a my dostaly jasné pokyny: udržet Štěpánce čisté konto. To se nám povedlo a dokonce třetiny jsme přidaly pět gólů. Když už se zdálo vše ohlídané, 9 vteřin před koncem třetí třetiny se dostala jedna ze soupeřek do rychlého brejku. Zastavila ji Zuzka však za cenu nájezdu a dvou trestných minut. Naštěstí nás to nevykolejilo a věřily jsme, že to Štěpánka vychytá. Když soupeřka vystřelila, rozhodčí signalizoval, že gól nebyl vstřelen. Poté jsme ubránily oslabení a vybojovaly tak 3 body, když jsme Kladno porazily 17:0!

Rohlíčková - Vypior (2+3), Červenková (2+1), Mervartová (2+2) - Jirková “C” (7+3), Minaříková (1+1), Novotná (0+1), Kašpárková (2+1), Walderová (1+3)

https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=207571&type=1

Do druhého zápasu jsme nastupovaly se stejně dobrou náladou jako do prvního zápasu, ale více unavené. Avšak jsme se tomu nepoddávaly a rozhodly se na hřišti nechat vše! Od zápasu jsme čekaly vyšší tempo a přesilu soupeře, ten nás však zaskočil a nechal nás více hrát. Zápas byl velice vyrovnaný, střely byly na obou stranách, ale první gól byl ze strany soupeře. My se ale nevzdaly a po 6 minutách přišla řada na nás, kdy pokořila gólmanku soupeře Ája. Do konce třetiny se prosadil ještě jednou soupeř a třetinu jsme tak prohrály 2:1. Pořád bylo o co hrát, do druhé třetiny jsme vstoupily odhodlané přidat ještě nějaké branky. Což se nám nepovedlo úplně podle našich představ. V úvodu třetiny jsme dostaly další dvě trestné minuty. Oslabení jsme ale opět ubránily a gól ze strany soupeře přišel až ke konci třetiny. To se nám nelíbilo a výsledek se dal pořád z naší strany zlepšit, co se nám také podařilo, půl minuty do konce druhé třetiny jsme zvýšily skóre o jeden gól a druhá třetina tak skončila 3:2 pro soupeřky. Zápas byl ve velmi dobrém tempu a my nic nevzdávaly. Do třetí třetiny jsme šly s jasným cílem a to vyjít z této třetiny a z celého zápasu jako vítězové. Poslední vstřelený gól z naší strany, jakoby byl motorem pro náš tým. Najednou jsme začaly na soupeře více tlačit. Naneštěstí se povedlo soupeřkám odskočit ještě o jeden gól a to na 4:2. Z jejich strany se to zdálo skoro jako vyhrané utkání, ale tento gól nás ještě více nabudil. Povedlo se nám přidat ještě tři branky a dostat se tak do jednogólového vedení. Věděly jsme, že ještě není nic vyhrané. Soupeřky na nás stále tlačily, vedení jsme udržely a k našemu štěstí se opět vylučovalo. Tentokráte na straně soupeře, kdy jsme hrály asi minutu s odloženým vyloučením. Poté, co byla hráčka soupeře vyloučena si vzali soupeřky Time-out. Pokyny pro nás byly stručné a jasné: udržet jednogólové vedení, napadat soupeře ve dvou a nedopustit, abychom dostaly gól. To se nám chvilku dařilo, ale pak nám jedna hráčka proběhla, tu však nejdříve vyvedla z míry obrana a poté vychytala Štěpánka. Opět jsme se dostaly na soupeřovu polovinu. Přesilovku jsme proměnily, když před brankou stála Niky, která nejprve položila gólmanku a zkušeně zakončila. Tím jsme si zajistily poslední minutu zápasu a ještě osm vteřin před koncem třetí třetiny, kdy měly soupeřky rozehrávku blízko naší brány, jsme si vzaly Time-out. Osm vteřin jsme si zkušeně pohlídaly vše, co jsme mohly a zápas tak vyhrály v poměru 6:4!

Rohlíčková - Vypior (0+1), Červenková (1+1), Mervartová (0+1) - Jirková “C” (2+1), Minaříková, Novotná (2+1), Kašpárková, Walderová (1+0)

https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=207568&type=1

Víkend hodnotíme kladně. Ještě je ale stále, co zlepšovat. Teď je především důležité neusnout na vavřínech a dávat takové maximum a takového týmového ducha i do dalších zápasů. Příští turnaj hrajeme 4.3. v Radlicích a už teď je jasné, že naši formu chceme potvrdit!

                                                                                                                                                                                                                          (Autor: Natálie Jirková)