PREVIEW: Sparta míří za posledním, porazí Ústí i podruhé?

V rámci čtyřiadvacátého kola Tipsport Superligy se Sparta vydá do Ústí. S momentálně posledním celkem tabulky první vzájemný zápas vyhrála, a to sice 5:2. Sparťané budou i v zápase čislo dva jasnými favority a budou chtít získat zpět čtvrtou příčku.

30. listopad -1
PREVIEW: Sparta míří za  posledním, porazí Ústí i podruhé?

Ústí se momentálně nachází na samém dně superligové tabulky, z třiadvaceti zápasů získalo totiž pouhých dvanáct bodů. Ústečtí si tak zcela jistě zahrají play-down o záchranu superligy. I přesto ale ústečtí neskládají zbraně a nehrají rezignovaně. Ze svých posledních dvou zápasů vytěžili čtyři body, když nejdříve pořádně potrápili Vítkovice a padli až v prodloužení (2:3) a následně dokázali porazit soupeře z Brna (7:4). Jejich pozice v tabulce se však nejspíše už nezmění, náskok třináctého Brna je pět bodů a Ústí má k dispozici jen tři zápasy. I tak ale chtějí hráči Ústí vybojovat na závěr základní části co nejvíce možných výher, jako povzbuzení pro zmiňované play-down. Dalším soupeřem jim tak tedy bude Sparta, se kterou sice v prvním utkání podali velmi dobrý výkon, ale i přesto padli (5:2).

Sparťané se budou chtít vrátit zpět na čtvrté místo, které momentálně okupují Otrokovice. Náskok na Spartu mají pouhý bod, ale i ten jim může stačit. Sparta bude také chtít odčinit nepovedený zápas s Tatranem, ve kterém dostala lekci a prohrála 8:2. Byla to navíc její druhá prohra v řadě, předtím totiž prohrála v Mladé Boleslavi 14:6. Sparťané si nemohou příliš dovolit klopýtnout, jelikož jim v tabulce na záda dýchájí Fbš Bohemians, kteří ztrácejí na Spartu jediný bod, a Tatran, který ztrácí body dva. Zaváhání by tedy mohlo znamenat propad až o dvě příčky. Snad sparťané pro Ústí potvrdí roli favorita a přivezou si do Prahy tři body za vítězství.

Aktuální forma Florbal Ústí: V - Pvp - P - P - P

Aktuální forma ACEMA Sparta Praha: P - P - V - Vvp - Vvp

Utkání je na programu v neděli 18. února od 17:00 hodin v SC Sluneta Ústí nad Labem.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte