PREVIEW: Sparta jde po pauze zpátky do akce, čeká na ní Tatran!

Superliga se pomalu chýlí ke svému konci a Spartu čekají poslední čtyři zápasy. Ve třiadvacátém kole tak čeká sparťany střešovický Tatran, průběžně sedmý tým tabulky, deroucí se na vyšší příčky. První vzájemný zápas ovládla Sparta poměrem 6:4.

30. listopad -1
PREVIEW: Sparta jde po pauze zpátky do akce, čeká na ní Tatran!

Tatran si možná představoval lepší průběh dosavadní sezony,nicméně se momentálně drží na sedmé příčce tabulky s čtyřiatřiceti body a postup do play-off má pevně ve svých rukách. Náskok střešovických na devátou Ostravu činí totiž devět bodů, Tatran si tak v zápase se Spartou může zajistit definitivní postup do vyřazovacích bojů. Bude navíc povzbuzen sérií tří výher v řadě, jelikož dokázal postupně porazit Znojmo (7:6), Brno (4:3 v prodloužení) a Pardubice (10:3). Tahounem pražského týmu ze Střešovic je mladý Marek Beneš, který je v čele produktivity Tatranu s 34 body a zároveň s 22 nastřílenými brankami i nejlepším střelcem. Tatran půjde tvrdě za vítězstvím také proto, aby se dotáhl na čtvrtou příčku, kde se nachází právě Sparta a od které ho dělí pouhých pět bodů, a zajistil si lepší výchozí pozici pro play-off.

Sparta zatím hraje v sezóně výborně a odměnou jí je čtvrté místo, které drží s děvetatřiceti body. Ve svém posledním zápase sice dostala tvrdou ránou od Mladé Boleslavi, když prohrála vysoko 14:6, ale Sparta nejednou ukázala, že se z prohry umí oklepat. Ikdyž mají sparťané play-off už jisté, stále hrají o umístění v tabulce. Hájí svou čtvrtou příčku a k tomu potřebují každý bod, který mohou vybojovat. Pomoci by jim k tomu měla nejproduktivnější dvojka týmu Košir-Ujhelyi, kteří mají oba po sedmadvaceti bodech. Košir je zároveň i nejlepším střelcem týmu. Pokud tedy sparťané Tatran porazí, upevní si tím svojí pozici v tabulce.

Aktuální forma Tatran Teka Střešovice: V - VvP - V - P - P

Aktuální forma ACEMA Sparta Praha: P - V - VvP - VvP - PvP

Utkání je na programu v neděli 11. února od 17:00 hodin ve Stodola Aréna Střešovice.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte