Dorostenky stále drží skvělé umístění, ale škoda ztracených dvou bodů

Sedmý turnaj dorostenek na Vinohradech

30. listopad -1
Dorostenky stále drží skvělé umístění, ale škoda ztracených dvou bodů

Turnajový kolotoč se teď rychle točí a my máme za sebou další kolo. K jedinému zápasu jsme zavítali opět na Vinohrady.

V pravé poledne nás čekalo měření sil s FBC Kralupy n/V.

Od soupeře nás dělilo pět příček a patnáct bodů náskok. A tak jsme si do zápasu hodně věřili a chtěli jednoznačně zvítězit. Předchozí zápas jsme s nimi vyhráli pouze o gól (3:2).


Bez čtyř hráček základní sestavy jsme se museli obejít tentokrát. Dorostenky opět doplnily některé starší žákyně, včetně gólmanky.


Už od začátku zápasu jsme byli aktivnější. Míček jsme měli častěji na svých čepelích a snažili se dosáhnout gólu. Ten první však lovila ze své sítě Majda, kdy se soupeřkám povedlo z jedné z mála střel, trefit přesně (0:1).

Náš tlak pokračoval a vyústil ještě v první třetině k vyrovnání, kdy se podařilo po přesné přihrávce Lídy před branku, trefit se z první Kiki (1:1). Nabídla se nám ještě přesilovka, ale ani ta nevedla ke gólu. Tak zůstala první třetina remízová.

Ve druhé třetině se opět více hrálo na polovině soupeře a my se snažili o změnu skóre. Soupeřky hrozily z ojedinělých akcí. Až těsně před koncem této části se nám podařilo dostat do vedení po gólu Áji z přihrávky Inky (2:1).

O přestávce jsme si říkali, že ještě zvýšíme důraz a napadání a musíme konečně začít sypat ty góly. Bohužel opět z ojedinělé šance jsme inkasovali my (2:2).

Chyběly tři minuty do konce, nechtělo se nám odejít s remízou. A půl minuty před koncem jsme překlopili zápas na naši stranu, kdy po nahrávce Zuzky vstřelila svůj premiérový gól Martina (3:2).

Ihned po gólu jsme si vzali timeout. Pokyn zněl jasně - vyhrát buly, dostat míček za branku soupeřek, a tam v klidu dohrát zápas a připsat si tři body. Jak jednoduché…,ale...první část se povedla a buly jsme vyhráli. Obránci se dostali z napadání soupeřek a míček šel dopředu. Jenže zachytila ho jedna ze soupeřek, okamžitě přenesla na volnou hráčku na naší polovině a ta střelou z úhlu přesně trefila křížnou střelou k tyči.

Do konce zápasu zbývalo osm vteřin, ve kterých se už nic nestalo a konečný výsledek byl tedy 3:3.

Můžeme to brát i tak, že jsme si vyhrát nezasloužili, když jsme z 38 střeleckých pokusů dali jen tři góly.

Sladká tečka přece jen přišla. Po delším mítinku s hráčkami, který byl po zápase, připravila občerstvení v podobě skvělého čokoládového dortu Kiki, která v minulém zápase dala desátý gól a to je u nás už oblíbená tradice:-)


Sestava: Valentová - Červenková “C” (1+0), Mervartová (0+1), Lukovská - Walderová, Novotná (1+0), Kašpárková (1+0), Ronovská (0+1), Grundová, Luklynska (0+1)



https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=206131&type=1



Příští turnaj nás čeká až 25. února. Do té doby máme dost času potrénovat a zlepšovat dovednosti, na kterých teď intenzivně pracujeme. Stále držíme čtvrtou příčku, ale nečeká nás nic lehkého. Nejprve budeme hrát s Rakovníkem, který je jen o dvě příčky za námi a pak velmi těžké utkání s vedoucím týmem Tigers.