Černá série trvá, Sparta na Boleslav opět nevyzrála!

Ve dvaadvacátém kole Tipsport Superligy se Sparta vydala do Mladé Boleslavi, se kterou už osm dlouhých let nedokázala zvítězit. Po prvním vzájemné zápase, který ovládli Středočeši 7:6, sparťané neovládli ani druhé klání a na vítězství opět nedosáhli. Od Boleslavi si vykoledovali pořádnou nadílku, jelikož prohráli vysoko 14:4.

30. listopad -1
Černá série trvá, Sparta na Boleslav opět nevyzrála!

Začátek zápasu se nesl v divokém tempu, jelikož oba týmy chtěly získat výhodu první střelené branky. Oba celky si vytvořily své šance, ale jako první dokázala nakonec skórovat Sparta díky Janu Krejčovi, který se dokázal rychle zorientovat na brankovišti a otevřel skóre zápasu. O dvě minuty později ovšem bylo vyrovnáno zásluhou Tomáše Chrousta. Střelci si následně šetřili střelný prach až na rozmezí 15. a 16. minuty, kde se opravdu rozjeli. Nejdříve dával gól boleslavský Tadeáš Chroust, na to ovšem dokázal po osmi vteřinách odpovědět Kareš. Na něj pak ještě navázal Michal Zeman a Sparta se vrátila do vedení. Jednobrankový náskok Sparta držela až do konce předposlední minuty první třetiny, když Mladá Boleslav udeřila z hole Jana Natova a opět bylo srovnáno, 3:3. Tento stav vydržel až do sirény a do druhé třetiny se tak šlo za otevřených podmínek, ovšem sparťanský Garčar si vykoledoval dvou minutový trest za hrubost.

Druhá třetina Spartě absolutně nevyšla tak jak doufala. Už po 78 sekundách hry inkasovala čtvrtou branku po Curneyho střele, který tak zařídil využití přesilové hry. Nedlouho na to sice musel na trestnou lavici Zakonov a Sparta měla početní výhodu, ale využít jí nedokázala, naopak sama inkasovala. Na 5:3 zvyšoval Jan Jelínek. Brzy po něm přispěchal z další studenou sprchou pro Spartu Josef Pluhař a Mladá Boleslav vedla už o tři branky. Sparta se nemohla dostat do tempa a trochu se zkoncentrovat, navíc dvě minuty dostal Ujhelyi za sekání. I tuto přesilovku Boleslav využila a navýšila svůj náskok na 7:4, tentokrát se o gól postaral Milan Tomašík. Minutu na to přidali boleslavští osmý gól, jmenovitě Jiří Curney přidal druhou branku v utkání. V 36. minutě přišlo dvojité vyloučení, z Mladé Boleslavi musel opustit hrací plochu Novotný, ze Sparty Kareš, oba dva za hrubost. Při hře čtyři na čtyři dokázala Sparta snížit boleslavský náskok poté, co se trefil Jan Marvánek. To ale bylo v prostřední části vše, sparťanská třetina hrůzy tak skončila 5:1, celkové skóre pak bylo 8:4 pro domácí.

Třetí třetinu začala Sparta hodně aktivně a snažila se zvrátit nepříznivý stav utkání, bohužel však marně. I přes všechno snažení ve 46. minutě inkasovala po deváté. Za pětatřicet sekund se mladoboleslavští dostali na desítku vstřelených gólu, když se prosadil Jakub Bína. Od toho momentu už Sparta nedokázala vzdorovat, Mladá Boleslav se dostala do naprostého laufu a na hřišti dominovala. V 50. minutě se po třetí v zápase trefil Jirí Curney a zvýšil na 11:4. V 55. minutě zase dokonal svůj hattrick jiný boleslavský hráč a to sice Milan Tomašík. O další minutu později dokázali boleslavští vstřelit třináctou branku, o kterou se postaral Tomáš Novák. Brzy na to nabídli sparťanští hráči svému soupeři další přesilovku, jelikož na trestnou lavici musel Jan Krejča za bránění ve hře. I tuto početní výhodu Boleslav využila a vedla už 14:4. Deset sekund na to se prosadil Milan Garčar a snížil na 14:5. Stejný hráč se ještě v poslední minutě ujal trestného střílení, které dokázal proměnit a upravil skóre na finálních 14:6. Sparta tak opět na Středočechy nevyzrála a z Mladé Boleslavi odjela s prázdnou.

Nejepším hráčem zápasu za Mladou Bolesla se stal Milan Tomašík (4+2), za Spartu to pak byl Milan Garčar (2+1).

Technology Florbal Mladá Boleslav - ACEMA Sparta Praha 14:6

branky: 11. To. Chroust, 15. Ta. Chroust, 19. Natov, 22. Curney, 23. Jelínek, 25. Pluhař, 29. Tomašík, 30. Curney, 46. Tomašík, 46. Bína, 50. Curney, 55. Tomašík, 56. Novák, 59. Tomašík - 9. Krejča, 15. Kareš, 16. Zeman, 36. Marvánek, 59. Garčar, 60. Garčar, rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský, vyloučení: 2:4, využití: 3:0, zásahy brankářů: Rytych 13 - Eckhardt 16, po třetinách: 3:3, 5:1, 6:2, diváků: 420

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte