Dorostenky udržely čtvrtou pozici v tabulce

Šestý turnaj dorostenek na Vinohradech

30. listopad -1
Dorostenky udržely čtvrtou pozici v tabulce

Turnajový den nám nezačal nejlépe. Ze sestavy vypadla Šárka a taky Martina, pro kterou to měla být sparťanská premiéra. Na rychlo byla do sestavy doplněna Lída.

Turnaj se konal nezvykle až ve druhé polovině dne, takže druhý zápas nás čekal až v 18:30.


K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti týmu TJ Sokol Nové Strašecí, se kterým jsme ještě nehráli.

Do branky zaklekla Kája a naše dva útoky a tři beci mohli jít na to. Než jsme se rozkoukali, tak už jsme ve druhé minutě prohrávali. Snažili jsme se o vyrovnání, ale nedařilo se nám. Naše hra byla zpomalená a nedůrazná. A soupeřky začaly trestat. V závěru první třetiny jsme ani ne během minuty a půl dostali tři góly!!

Tato sprcha nás pěkně zchladila a bylo jasné, že jestli se nezlepšíme, bude to debakl.

Do toho jsme ještě v první třetině přišli o Báru, u které střet se soupeřkou skončil pádem a turnaj pro ni skončil.

V polovině utkání se nám konečně podařilo vstřelit gól, když Kiki našla Kačku (1:4). Bohužel v této třetině jsme taky gól dostali.

Zbývala nám poslední třetina, abychom s výsledkem něco udělali. V jejím úvodu však soupeřky znovu daly gól. Pak přišla chvíle Inky, která si došla pro faul s následným trestným střílením, které zkušeně proměnila (2:6). O další snížení se postarala Anička po nahrávce Lídy (3:6). Bohužel soupeřky zase dokázaly odpovědět gólem. Pak ještě Kačka poslala gólovou střelu (4:7). A úplně poslední gól zápasu patřil soupeřkám a bylo hotovo - 4:8.


Sestava: Semančíková - Červenková, Mervartová, Křečková (1+0) - Walderová (2+0), Novotná (0+1), Jelínková “C”, Ronovská (1+0), Lukovská, Luklynska (0+1)



https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-204155.htm




Pokud jsme si chtěli udržet postavení v tabulce mezi nejlepší čtyřkou bylo potřeba v dalším zápase bezpodmínečně vyhrát.

Soupeřem nám byl FBC Texas DDM Praha 6. Z prvního vzájemného zápasu jsme odešli vítězně, kdy se nám podařilo především díky úspěšné první třetině vyhrát 7:4.

Po nepovedeném prvním zápase jsme si probrali, co je potřeba zahrát. Soupeř nám vše usnadnil tím, že k zápasu se dostavil s pěti hráčkami v poli.

Do brány šla Majda a opět jsme hráli na tři obránce a pět útočníků.

První třetina byla ovlivněna dvěma vyloučeními. Nejprve jsme hráli přesilovku my a využili jsme ji gólem Aničky po nahrávce Kačky (1:0). Pak jsme nabídli přesilovku soupeřkám a ty ji také dokázaly využít (1:1). V první třetině ještě přidala gól Inka po nahrávce Lídy, takže jsme první třetinu vyhráli (2:1).

Na svůj gól navázala Inka hned na začátku druhé třetiny, kdy si zopakovala backhendovou dorážku po nahrávce Kačky (3:1). Pak jsme neuhlídali nejlepší střelkyni soupeřek a bylo to opět jen o gól (3:2). Naštěstí jen deset vteřin, protože se vydala z obrany na výlet Anička a přesnou střelou zavěsila (4:2). Soupeřky se s tím nechtěly smířit a ani ne do minuty jsme opět inkasovali (4:3).

V tomto zápase jsme nechtěli připustit žádné drama. Bylo potřeba rozhodnout, utéct o pár gólů, získat klid na hokejky a pak soupeře dorazit.

Ještě do konce druhé třetiny se nám odskok ve skóre podařil. Nejprve přesně zakončila Ája po nahrávce Zuzky (5:3). Pak ještě zvyšovala Kačka z přihrávky Inky (6:3).

Odskok o tři góly byl přesně ten impuls ke zklidnění a následnému doražení soupeře, což nastalo ve třetí třetině.

Hned v úvodu se po samostatné akci trefila Lída (7:3). Pak Lída našla Kačku a byl z toho další gól (8:3). A za půl minuty si to Lída s Kačkou zopakovaly znovu (9:3).

Na desátý gól se nečekalo dlouho a za sedm vteřin bylo jasné, že tentokrát bude péct pro celý tým Kiki, která využila přihrávku Áji (10:3). Vše ještě završila Ája, která z přihrávky Inky nachytala gólmanku zpoza brány a uzavřela zápas - 11:3.



Sestava: Valentová - Červenková (2+1), Mervartová (0+1), Křečková (2+0) - Walderová (3+2), Novotná (1+0), Ronovská (2+2), Lukovská, Luklynska (1+3)


https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-204158.htm


Příští turnaj nás čeká jen jeden zápas a to 3.2. opět na Vinohradech a soupeřem budou FBC Kralupy n/V.