Elévky v 1. koši potvrdily dobrou formu

6. turnaj - 13. 1. 2018, Jedenáctka VS, Praha 4 Liga elévek 3+1 - skupina 3 – A, 1. koš

19. leden 2018
Elévky v 1. koši potvrdily dobrou formu


Na první ligový turnaj v novém kalendářním roce neměly sparťanské Elévky dlouhou cestu, pořádal jej totiž pražský klub Fat Pipe Florbal Chodov v hale Jedenáctka. A protože si holky v listopadu vybojovaly účast v nejvyšším výkonnostním koši, čekaly je hned čtyři zápasy s kvalitními soupeři.

 

Na úvod jsme změřily síly s FBC Texas DDM P6. Zápas to byl z pohledu skóre vyrovnaný, nicméně herně byly naše holky lepším týmem. Zatímco soupeř hraje často na náhodu, my se snažíme kombinovat, dávat balonek rychle od hokejky, nabíhat si do volných prostorů, a to všechno v pohybu. První poločas sice kvůli dvěma smolným gólům z dálky prohráváme 3:5, ve druhém ovšem bez problémů dotahujeme na konečnou remízu 6:6, kterou nám v závěrečné minutě pomáhá udržet i porce štěstí - soupeřky ze dvou brejků nastřelují 2x zmenšovák a 1x tyčku.

 

Ve druhém zápase nás čeká oblíbený soupeř z Mladé Boleslavi - Dračice. Minulý víkend jsme proti nim na Prague Floorbal Cupu sice neuhráli ani bod, na druhou stranu holky z města automobilů byly jasným hegemonem celého turnaje. Dnešní ligové utkání je každopádně velmi vyrovnané. Poločasové skóre je 2:3, ve druhém dějství nám ale po našich individuálních chybách při bránění soupeřky odskočí na rozdíl dvou branek. Nemáme co ztratit a tak v poslední minutě zkoušíme hru bez brankářky, se čtyřmi hráčkami v poli. A daří se nám! Na rozdíl jediné branky srovnáváme po pár okamžicích. Po buly soupeřky okamžitě zatlačíme na jejich polovinu a jdeme znovu do power play. Opět si vytváříme několik šancí, ani jednu se však už nedaří proměnit, byť jednou byla dokonce zcela odkrytá branka a stačilo trefit neposedný míček skákající napříč brankovištěm. Ale nevadí, prohra s Dračicemi o jediný gól (4:5) se taky počítá, tím spíš, že si napínavý zápas užili jak holky na hřišti, tak rodiče v hledišti.

 

Třetími soupeřkami jsou nám reprezentantky domácího klubu Fat Pipe Florbal Chodov. Do zápasu žel vstupujeme velmi špatně. Holky jsou vlažné, laxní, nehrají, na čem jsme se domluvili. V poločase tak prohráváme 1:5 a musí přijít důrazná trenérská domluva, po které se ale vše v dobré obrací. Sparťanky začnou hrát naši klasickou hru, jsou aktivní do útoku i obrany, nevypouští žádný souboj, žádný míček pro ně není ztracený, z čehož logicky rezultují góly a eliminace tlaku soupeře. Postupně dotahujeme na rozdíl jediného gólu, který přidáváme v poslední vteřině hrací doby, opět při hře bez gólmana. Výsledné skóre tak je 7:7. Hlavní poučení po zápase zní: když se budete snažit a hrát naši hru, můžete hrát rovnocenný zápas s každým soupeřem.

 

Poslední zápas hrajeme s druhým boleslavským týmem - Tygřicemi. Hru kontrolujeme celých 20 minut, větší porci herního vytížení proto dostávají naše méně zkušené hráčky a můžeme je jen chválit. Po poločasech 3:2 a 2:2 si do tabulky připisujeme 3 body.

 

Příští turnaj nás z organizačních důvodů nečeká dramatické repete prvního koše, ale naopak opačný konec výkonnostního spektra - koš třetí. Hodně prostoru tak budou moci ve všech zápasech dostat méně zkušené hráčky. Věříme, že svou šanci chytnou pořádně za pačesy!