PREVIEW: Sparta oslaví čtvrtstoletí své existence před televizními kamerami!

Jednadvacáté kolo Tipsport Superligy nebude pro Spartu jen další ligové kolo, ale bude to vyjímečná událost. Pražský klub totiž oslaví nádherných 25 let od svého založení a navíc v přímém televizním přenosu. Soupeřem sparťaňů pro toto utkání budou Pardubice.

30. listopad -1
PREVIEW: Sparta oslaví čtvrtstoletí své existence před televizními kamerami!

Pardubicím se sice v posledních několika zápasech příliš nedařilo a v tabulce klesly až na sedmé místo, i tak ovšem mají postup do play-off pevně v rukou. S jednatřiceti body mají jedenácti bodový náskok na devátý Liberec a dvoubodový na osmý Tatran. Směrem nahoru v tabulce ztrácí dva body na šesté Bohemians a tři body na páté Otrokovice. Na čtvrtou Spartu, se kterou se střetnou v pondělí, ztrácí bodů pět. Do Prahy sice Východočeši přijíždí povzbuzeni výhrou proti Brnu (4:3 v prodloužení), ale předtím mají na kontě pět porážek. Překvapivé selhání přišlo hlavně proti Znojmu (4:9), kde Pardubice nedokázaly potvrdit roli favorita. Zkousnout prohru musely pardubičtí například také proti suverénnímu Chodovu (2:11) a rozjeté Boleslavi (2:6). Pardubický tým se tak zmýtá v menší krizi, ze ktéré by ho sice mohl dostat skalp Sparty, ovšem dosáhnout na něj nebude vůbec jednoduché.

Sparta je, jak se říká, v laufu, jelikož má za sebou zatím skvělé výsledky. Drží čtvrtou příčku v tabulce s šestatřiceti body a sbírá je směle dál. Ve svých posledních šesti zápasech v řadě dokázali sparťané uhrát alespoň bod, z toho pětkrát slavili vítězství. Sparta má ještě k tomu Pardubicím co vracet, první vzájemný zápas totiž vyzněl lépe pro Východočechy, kteří zvítězily 4:3 v prodloužení. Pražský celek se tak bude chtít vytáhnout před vlastními fanoušky, navíc při oslavě 25 let od založení klubu. Malým povzbuzení může být i fakt, že v posledním zápase sparťanští hráči ziskem dvou bodů tvořili klubovou historii. Překonali totiž rekord v počtu získaných bodů za sezonu.

Na zápas opět dorazí fanklub s připraveným choreem, o přestávce si zastřílíme o ceny věnované hráči A-týmu a každý hráč Spartay obdrží tričko z výroční edice. Přijďte Spartu podpořit na tento krásný florbalový svátek, přijďte spolu se svým klubem oslavit jeho čtvrtstoletí dlouhou existenci a navrch si užít skvělou florbalovou atmosféru a drama slibující zápas. Budeme se na vás těšit!

Aktuální forma ACEMA Sparta Praha: Vvp - Vvp - Pvp - V - V

Aktuální forma Sokol Pardubice: Vvp - P - P - P - Pvp

Utkání je na programu v pondělí 22. ledna od 19:20 v Aréně Sparta na Podvinném mlýně, nebo na ČT Sport.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte