Nový rok začínají juniorky bez bodů

Pátý turnaj juniorek na Vinohradech

30. listopad -1
Nový rok začínají juniorky bez bodů

Po dlouhé pauze se opět na turnajové palubovce ukázaly naše juniorky, již tradičně doplněné dorostenkami.

Naštěstí jsme tentokrát nemuseli nikam cestovat, což by bylo obtížnější vzhledem k tomu, že den před turnajem se konal výroční sparťanský ples.

Poslední turnaj, již minulého roku, se nám podařilo bodovat v obou zápasech. Navázat na bodovou šňůru jsme chtěli i na tomto turnaji.

K úvodnímu zápasu jsme nastoupili proti týmu SK Florbal Benešov.

S tímto týmem jsme ještě neměli tu čest, ale věděli jsme, že patří k těm lepším týmům soutěže.

Úvodních takřka sedm minut se hrálo bez gólu, bohužel pak nabídla první lajna soupeřkám šanci, kdy odbíhaly střídat při držení míčku soupeřkami a ty toho využily (0:1).

Naše snahy o úpravu výsledku vycházely na prázdno, a protože jsme inkasovali ještě dvakrát, na konci první třetiny jsme prohrávali o tři góly (0:3). Aby ne, když naše střelecké pokusy se daly spočítat na prstech jedné ruky.

Do druhé třetiny jsme nastoupili s cílem tento nepříznivý stav odčinit. Bohužel ten kdo měnil skóre byl opět soupeř a to rovnou dvěma slepenými góly během jedné minuty (0:5).

Až pak se nám konečně podařilo rozvlnit síťku za zády gólmanky soupeřek, když se z nahrávky Šárky trefila Laura (1:5).

Místo, abychom začali zápas upravovat do gólově příznivější podoby, tak nám soupeřky do konce třetiny nadělily ještě dvakrát (1:7). Ve většině případů rozhodovalo nedůrazné pokrytí hráček.

Zbývala nám ještě jedna třetina, abychom zápas zkusili zlomit v náš prospěch. A na úvod to tak vypadalo, když po třech minutách se trefila Naty po přihrávce Laury (2:7) a ani ne za půl minuty přidala další gól Bára z nahrávky Kačky (3:7).

Už to vypadalo, že se konečně zvedáme. Třetí třetina vypadala z naší strany nejpovedeněji.

Bohužel jsme se gólově už neprosadili na rozdíl od soupeřek, které uzavřely zápas s výsledkem 3:8.


Sestava: Rohlíčková - Větrovská, Menšíková (0+1), Červenková, Mervartová - Jirková “C” (1+0), Minaříková, Voštiarová (1+1), Novotná, Walderová (0+1), Jelínková (1+0)


https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=202092&type=1



Ve druhém zápase nám byl soupeřem tým Black Angels. Další tým, se kterým jsme se ještě neutkali. Ani v tomto zápase se nám nevedlo o moc lépe než v tom předchozím. Opět jsme ztratili první třetinu, kdy jsme dostali dva góly. Nutno říct, že začátek zápasu byl z naší strany odehraný velmi aktivně a byli jsme schopni včas pokrývat soupeřky. Našich jedenáct střeleckých pokusů jsme v góly nepřetavili, takže po první třetině jsme prohrávali (0:2).  

S ubývajícíma minutama zápasu jsme víc bojovali sami se sebou, únava se načítala a nebýt skvěle chytající Štěpánky, odnesli bychom si větší ranec gólů. Ve druhé třetině to byly dva a ve třetí jsme po alespoň našem jednom čestném úspěchu z hokejky Laury a nahrávce Naty, dostali ještě další tři a ze zápasu odcházeli s výsledkem 1:7.


Sestava: Rohlíčková - Větrovská, Menšíková, Červenková, Mervartová - Jirková “C” (0+1), Minaříková, Voštiarová (1+0), Novotná, Walderová, Jelínková


https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=202090&type=1



Turnaj se nedá hodnotit jako zvlášť povedený. Bez bodů, s málo vstřelenými góly, nepřesvědčivá předvedená hra až na určité úseky.

Do dalšího turnaje bude na čem zapracovat a ten se kvapem blíží. Hrajeme 27.1. jediný zápas s SK Florbal Benešov na domácí palubovce na Barrandově.