Elévové po skvělém výkonu ovládli prestižní turnaj!

Zažili slavnostní nástup, slyšeli státní hymnu. A po perfektně zvládnutém finále se ponořili do euforie. Sparťanští elévové v rámci silně obsazeného víkendového turnaje Prague Florball Cup ovládli svou kategorii a bez jediné porážky se mohli pomazlit s vítězným pohárem!

30. listopad -1
Elévové po skvělém výkonu ovládli prestižní turnaj!

Mladí sparťané, v jejichž sestavě nechyběla také jedna „sparťanka“ Vanesska Strouhová, na neděli hned tak nezapomenou. Nejdříve před finále proti Black Angels prožili nástup jako u profesionálů, hlasatel před zástupem pyšných rodičů vyhlásil každého hráče zvlášť. A za potlesku doběhli na hřiště. Potom vyslechli hymnu.

Ve finále předvedli skvělý výkon plný kombinací, soupeř se dostal většinou jenom ke střelám z dálky. Pramenila z toho zasloužená výhra 4:2.

Po závěrečné siréně přišel výbuch radosti, hokejky letěly do vzduchu. Hráči na sebe naskákali. Na tvářích bezprostřední úsměvy. I z toho vítězného rituálu čišela týmová soudržnost. Jako v celém turnaji. Vznikla výborná parta jak kluků z Podvinného Mlýna, tak kluků a holek z Barrandova.

„Zpočátku převládala lehká obava, jelikož nejsme zvyklí hrát 5+1 a pro spoustu hráčů to byla velká změna. Překvapila mě soudržnost týmu a chuť pracovat na nových věcech. Tým si společně nastavil sympatické pravidla hry a hlavně je dokázal naplňovat a opravdu se s každým zápasem zlepšovat. Parádní je, že ty nejtěžší zápasy na turnaji zvládl tým těmi nejlepšími výkony a také tak, jak si před turnajem předsevzal,“ reagoval trenér Jaroslav Berka, sportovní manažer celého klubu.

S hráči pilně pracoval i mimo hřiště. Už od začátku sezony je nabádá k tomu, aby o florbalu přemýšleli, sami v sobě si ujasnili, čeho chtějí dosáhnout. Aby snaha nebyla zaměřená jenom na vítězství… Hráči mluvili o svých plánech, psali je na tabuli.

„Snažili jsme se lehce poupravit myšlení hráčů, aby se zaměřili na sebe a svůj výkon místo myšlenek na výsledky. Byli jsme překvapeni, jak se i v nízkém věku dokázali hráči rychle adaptovat na podobný způsob myšlení,“ pochválil vesměs desetileté sparťany kouč Berka.

Elévové v kategorii B07 neprohráli jediný zápas, po výborně zvládnuté základní části postoupili rovnou do semifinále. Do něj sice vstoupili vlažně, s Ústím prohrávali 1:4, ale nezpanikařili, vrátili se ke svojí hře a nakonec vyhráli 7:5. I tento moment ukázal hlavně psychickou sílu týmu, který se nenechal zatlačit do kouta.

Vrchol potom nastal ve finále. To se hrálo před výtečnou kulisou, hráče naplno podporovali i skandující rodiče. Pro elévy to musel být parádní zážitek… Finálový zápas se dal sledovat i živě na youtube.

„Byl to zajímavý turnaj a z práce, kterou všichni hráči a hráčky odvedli, jsem měl velkou radost. Bylo také pozitivní, že hráči i hráčky měli výborné technické a dovednostní základy od svých trenérů – Dana Wertheima a Radka Križka,“ dodal Berka.

Výsledky

Základní skupina:

Sparta-Mohelnice 13:2

Sparta-Gullivers 7:3

Sparta-Tachov 8:3

Sparta-Znojmo 5:1

Semifinále:

Sparta-Ústí 7:5

Finále:

Sparta-Black Angels 4:2

 

Sestava

Krejča Josef, Javořík (oba gólmani), Diviš, Janda, Kopřiva, Kuchynka, Malkus, Roháč, Rozhon, Urych, Švehlák, Tůma, Krejča Jan, Strouhová Vanessa, Šlosar, Mitera, Vlček, Slavík

Trenéři: Berka, Javořík