Atmosféra o jaké by si většina extraligových mohla nechat jen zdát, popisuje fanklub Míra Suja.

Na zápasech A-týmu je čím dál více vidět Fanclub ACEMA Sparta Praha díky tvorbě skvělé atmosféry a hlasité podpory. Jak ale vůbec fanklub vznikl a co za jeho založením stálo nám popsal zakladatel fanklubu Miroslav Suja.

Fan Zone | 30. listopad -1
Atmosféra o jaké by si většina extraligových mohla nechat jen zdát, popisuje fanklub Míra Suja.

Počátky

Vše začalo 20. 12. 2013, kdy jsem bubnoval svůj úplně první zápas. Bylo to televizní utkání proti Tatranu, když Sparta slavila 20 let. Tehdy jsme sice dostali 1:7, ale atmoška byla suprová! Další zápas jsem bubnoval v lednu 2014 proti Bohemce, také televizák (to už nás bylo méně, ale přesto super atmoška).
 Poté jsem chodil skoro na každé zápasy s bubnem. Kolikrát jsem měl problém si zvyknout, že ne každý zápas se ke mně budou lidé přidávat. Kolikrát jsem to po lidech chtěl, ale většinou nechtěli. Tak jsem chodil bubnovat sám a jel jsem si svoje sóla, ke kterým se kolikrát lidé přidali a pomocí tleskání a tleskátek jsme i tak vytvořili dobrou podporu.
 Skvělý hluk jsme udělali ve čtvrtfinále proti Chodovu, bubny, tleskání. To ale ještě žádný fanclub nebyl, jen přišlo hodně lidí, co se k nám rádi přidali.
 Poté se vrátilo do starých kolejí, kdy jsem opět bubnoval sám, dost často s manželi Zouzalovými, kteří mi dost pomohli klukům udělat příjemné prostředí. Dost často se přidávali děti z ostatních kategorií, které pravidelně navštěvují zápasy.

Založení

Mého fandění si všiml Dan Wertheim a Denis Roháč, kteří mě poprosili, ať se pokusím nějak sehnat lidi a v budoucí době dokonce založit fanclub. Také mě pozvali na schůzku s předsedou hokejového fanklubu, Igorem Němcem (kterého jsem už v té době znal), zda by nechtěl spojit oba fanouškovské tábory. Rikky neměl problém, a udělal nám reklamu v O2 areně na kostce. Bylo zavedeno, že lidé s lístkem na hokejový zápas mohou zadarmo přijít na florbalové utkání hned po hokeji (Sparta spojuje).

A to byl zásadní zlom! Já jsem samozřejmě hned po hokeji šel na florbal, a této akce se chytili fanoušci hokejové juniorky, kteří hned za mnou přišli a začali fandit se mnou! A bylo to opět tady! Atmosféra o jaké by si většina extraligových mohla nechat jen zdát! Poté jsme si vyměnili kontakty a dali se dohromady. Nevynechali jsme jediný zápas play-down a rádi jsme klukům pomohli k setrvání v extralize.

V létě mě Dan Wertheim pověřil k založení fanklubu. Ať seženu lidi co pravidelně budou chodit, a oni nám k tomu nechají vyrobit trička (které teď pravidelně nosíme na zápasy) a plachtu, za což jim moc děkujeme. No a kluci souhlasili a tím více méně vznikl nás fanklub!