PREVIEW: Sparta útočí na rekord, povede se proti Otrokovicím?

V rámci 20. kola Tipsport Superligy se Sparta utká s Otrokovicemi a bude to přímý souboj o čtvrtou příčku. V prvním vzájemném klání dokázali sparťané zvítězit 3:2, ale i přesto bude velmi těžké na tento výsledek navázat. Pražané také budou mít šanci vytvořit nový klubový rekord v počtu získaných bodů v základní části.

30. listopad -1
PREVIEW: Sparta útočí na rekord, povede se proti Otrokovicím?

Otrokovice mají pomerně stabilní sezonu, až na pár výpadků, které ovšem dokázaly nahradit pár překvapivými vítězství. Po slabším a nevyrovnaném rozjezdu z kraje ročníku se pak otrokovičtí semkli a dokázali vybojovat sérii osmi zápasů v řadě s alespoň jedním bodem. Tím se vyšvihli do horních pater tabulky a play-off by jim tak nemělo uniknout. V posledních dvou zápasech, které moravané sehráli, se utkali se Znojmem a Brnem. Proti Znojmu ale přišel jeden ze zmiňovaných výpadků a znojemští tak senzačně slavili výhru 9:5. Proti Brnu už Otrokovice zaváhaní nedopustily a zvítězily 5:2. V souboji se Spartou mají Otrokovice pražskému soupeři co vracet, jelikož první vzájemný zápas nezvládly, tentokrát ale budou mít výhodu domácího prostředí.

Sparťané ve svém posledním utkání narazili na Ostravu a jejich cíl byl jasný. Nezaváhat a dojít si pro tři body. Ikdyž Sparta nakonec slavila výhru, byla bohužel jen dvoubodová. Na pozici v tabulce to lae nic nezměnilo, sparťané stále drží čtvrtou příčku a míří do vyřazovacích bojů. V zápase s moravským soupeřem ale budou sparťané čtvrtou příčku hájit, jelikož mají jen jednobodový náskok. Také budou útočit na vytvoření nového klubového rekordu a to sice v počtu bodů za základní část. V sezóně 1997/98 pražský klub nastřádal 35 bodů a momentálně jich má na kontě 34. Přesně po dvaceti letech by tak Sparta mohla zažít nejlepší sezonu v historii.

Aktuální forma Hu-Fa PANTHERS Otrokovice: V - P - P - V - Pvp

Aktuální forma ACEMA Sparta Praha: Vvp - Pvp - V - V - V

Utkání je na programu v pondělí 8. ledna od 19:15 hodin v hale SH Euronics Zlín.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte