Vyšlo to i podruhé, ale s odřenýma ušima. Sparta nakonec v přestřelce zvítězila!

V rámci 19. kola Tipsport Superligy se Sparta představila v domácím prostředí proti Ostravě. V první vzájemném zápase dokázali pražané zvítězit vysoko 8:3, tentokrát to ale tak jednoznačné nebylo. Ostrava totiž předvedla skvělý comeback a základní hrací doba tak vítěze neurčila. V prodloužení Spartě vystřelil výhru Robert Košir, konečné skóre tak činilo 8:7 ve prospěch domácích.

30. listopad -1
Vyšlo to i podruhé, ale s odřenýma ušima. Sparta nakonec v přestřelce zvítězila!

Týmy začaly zápas lehkým oťukováním se. Nejdříve to zkusil sparťanský Krejča, Laja byl ale připraven. Stejně tak na druhé straně Beneš, který lapil pokus Šebesty i následnou střelu Čonka-Skyby. Ve 4. minutě se Hrabal, po souboji s Ježkem, dožadoval faulu, rozhodčí ovšem zůstali ledově klidní. O minutu později přišla první gólovka zápasu, ostravský Křiva však trestuhodně minul odkrytou klec. Sparta odpověděla slibným únikem svých dvou útočníku, akce ale ztroskotala na nepřesné přihrávce. Ovšem v čase 07:05 už se sparťané mohli radovat. Ujhelyi krásným pasem našel před bránou Prunera, zkušený střelec už si se situací dokázal poradit a poslal Spartu do vedení 1:0. Ostravané se snažili rychle odpovědět, ale bez úspěchu. Byli ovšem aktivnějším týmem a Beneš se v bráně rozhodně nenudil. Domácí se dokázali dostat zpět ke slovu až ve 12. minutě, ale ani jejich střelecké pokusy nenašly cíl. Následně byl ve velké šanci opět Křiva, ale narazil pouze na famózního Beneše. Naproti tomu Spartě se podařilo udeřit podruhé. Kareš krásnou tečí překonal Laju a poslal Spartu do dvoubrankového vedení. V 16. minutě byla velmi blízko gólu i Ostrava, Šimíčkova rána ale skončila pouze na břevně. V čase 18:19 se počet hráčů na hřišti snížil o dva, jelikož dvě minuty dostal sparťanský Jaroš za špatné střídání a ostravský Daniš za bránění ve hře. Ostravané brzy na to dokázali snížit na 2:1. Hrabal totiž svižnou střelou překonal Beneše a uzavřel tak první třetinu.

Chvíli po začátku druhé třetiny se na hřiště vrátili i oba hříšníci ze třetiny první a opět hrálo se pět na pět. Sparta hru kontrolovala a čekala na vhodnou příležitost k založení útoku, avšak to se jí vymstilo. Svatoš na středu nezpracoval a toho dokázal využít Šimíček s Eichnerem. Druhý jmenovaný bekhendem vyrovnal na 2:2. Sparta se ale nenechala vyrovnávací brankou zaskočit a brzy si vzala své vedení zpět. Na starost si to vzal Jan Krejča, který zužitkoval Garčarovu přihrávku. Zároveň byl ale vyloučen na dvě plus deset minut za nesportovní chování. To znamenolo první přesilovku v zápase, Ostrava ale nabídnutou šancí pohrdla a sparťané přečkali oslabení ve zdraví. Začalo se hrát nahoru dolu, ale opět to byla Sparta kdo dával góly. Ve 29. minutě Zouzal překonal Laju a zařídíl tím pražanům vedení 4:2, ve 31. minutě to byl pro změnu Kareš, jehož gól znamenal tříbrankový náskok. V čase 32:50 se ovšem ke slovu dostal hostující Filip Hrabal a ránou od půlky překonal Beneše. Uběhly čtyři minuty a přišla velmi nenápadná střela od Jakuba Mendreka, která skončila za zády Beneše. Žádná další zásadní věc se v prostřední části neudála, rozuzlení zápasu tak bylo na třetím dějství.

Vstup do třetí třetiny měla Sparta opravdu parádní, už po pětasedmdesáti sekundách se dostala zpět na rozdíl dvou branek. Michal Kareš tak dokonal hattrick. Po dalších dvou minutách už se dostala k sedmé brance, o kterou se krásně postaral Robert Košir. Ostravští jakoby ztratili elán a chuť do hry, sparťané byli v herní pohodě a na hřišti to bylo znát. Po několika nepřesnostech ale Sparta pustila zbytěčně Ostravu zpátky do hry. Na 7:5 tak snižoval Patrik Šimíček. Sparťané ztratili koncetraci a hořce za to zaplatili kontaktní brankou. Z úniku se krásným blafákem prosadil Klimscha. Dlouho se pak hra přelévala ze strany na stranu, oba týmy měli své šance, ale skóre se měnilo až v  57.minutě. A bohužel to byla ostravská vyrovnávací branka, zásluhou Čonka-Skyby. V poslední minutě si sparťané vzali oddechový čas, taktická poradu ovšem ovoce nepřinesla, zápas tak muselo rozhodnout prodloužení.

V prodloužení, hrající se se třemi hráči v poli na obou stranách, byla jako první blíže ke gólu Ostrava, když hosté nastřelili břevno. Rčení nedáš - dostaneš se pak ukázalo být naprosto platným. Sparta totiž obratem vyslala na zteč Roberta Košira a ten ukončil zápas ve prospěch pražanů. Sparťané tak vydřeli dva body.

Nejlepším hráčem utkání za tým ACEMA Sparta Praha byl zvolen Michal Kareš a za tým FBC ČPP Bystroň Group Ostrava Filip Hrabal.

ACEMA Sparta Praha - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 8:7 po prodloužení

branky: 8. Pruner, 14. Kareš, 26. Krejča, 29. Zouzal, 31. Kareš, 42. Kareš, 44. Košir, 62. Košir - 19. Hrabal, 24. Eichner, 33. Hraba, 37. Mendrek, 48. Šimíček, 50. Klimscha, 57. Čonka-Skyba, rozhodčí: František Pangerl - Jiří Šedivý, vyloučení: 2:1, využití: 0:0, zásahy brankářů: Beneš 12 - Laja 20, po třetinách: 2:1, 3:3, 2:3, 1:0, diváků: 171

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte