Brány semifinále zůstavají zavřeny, Sparta v poháru bohužel končí

Sparta se s rokem 2017 rozloučila pohárovým zápasem proti střešovickému Tatranu a bohužel to nebyla štastná rozlučka. Čtvrtfinálovou bitvu ovládl Tatran po vítězství 8:5. Sparta tak v poháru končí před branami semifinále.

30. listopad -1
Brány semifinále zůstavají zavřeny, Sparta v poháru bohužel končí

Začátek zápasu sparťanům nevyšel podle představ, jelikož už ve 3. minutě musel na lavici hříšníků odejít Jaroš kvůli nesportovnímu chovování. Tatran sice přesilovku nevyužil, ale dostal se rychle do tempa. V sedmé minutě hry přišel první gól z holí tatranských útočníku. Eckhardta překonal rychlou střelou Beneš. Hra se následně začala přelévat ze strany na stranu, oba celky se snažily aktivně napadat a hrát vysoký forčeking. To se ale nevyplatilo domácí Spartě, která na to doplatila faulem. Na dvě minuty musel na trestnou lavici Ondřej Svatoš za blokování hokejky. Tuto početní výhodu už Tatran využil a po Langerově brance vedl už 2:0. Sedmasedmdesát sekund před první sirénou ještě došlo na dvojité vyloučení. Na straně Sparty dostal dve minuty Jaroš a na straně Tatranu Ondřej Němeček, oba dva za nesportovní chování. To ale bylo v úvodní třetině vše.

Úvod druhé třetiny byl ze strany sparťanů mnohem lepší, jelikož už po 56 sekundách snížila na 2:1, díky Milanu Garčarovi. Hned na to ovšem dostal trest na dvě minuty Michal Zeman a Tatran trestal. Dvoubrankové vedení vrátil hostům Jakub Slavík. I Sparta pak měla početní výhodu, ale využít se jí nepodařilo. Sparťané branku nakonec přeci jen dali, pár vteřin po skončení přesilovky, na 3:2 snižoval Robert Košir. Pak ale převzal inicativu Tatran. Dvacet sekund po sparťanském snížení se Tatran vrátil do vedení o dva góly, zásluhou Jakuba Kolíska. V druhé polovině druhého dějství se hráči Tatranu trefili ještě dvakrát, nejdříve Marek Beneš a pak Ondřej Němeček. Střešovičtí si tak do poslední třetiny odnesli vedení 6:2.

Ve třetí třetině se dlouho hrálo vyrovnaně, střelecké mlčení nakonec prolomila Sparta. Gól nadějě na 6:3 vystřelil Milan Garčar, který pokračoval ve své skvělé produktivitě. Čtyři minuty na to se Sparta dostala na rozdíl dvou branek, jelikož Ondřej Špalek byl pohotový u branky Tatranu. Sparta neudržela koncentraci a tak byli hosté brzo zpět ve vedení o tři góly. Na 7:4 zvyšoval Marek Beneš. Sparta si padesát sekund před koncem zápasu vystřelila ještě naději, když její pátý gól dal Jan Krejča. Žádná stíhací jízda se ale bohužel nekonala, naopak Tatran rozhodl o svém vítězství gólem do prázdné brány, díky Petru Brautfergerovi. Sparta tak musela zkousnout vyřazení z poháru, mezitím co Tatran se těší na semifinále.

Nejlepším hráčem za tým ACEMA Sparta Praha byl vyhlášen Milan Garčar, za tým Tatran Teka Střešovice Jan Kolísko.

ACEMA Sparta Praha - Tatran Teka Střešovice 5:8

branky: 21. Garčar, 29. Košir, 50. Garčar, 54. Špalek, 60. Krejča - 7. Beneš, 16. Langer, 26. Slavík, 30. Kolísko, 33. Beneš, 39. Němeček, 56. Beneš, 60. Brautferger, rozhodčí: František Pangerl - Jiří Šedivý, vyloučení: 4:2, využití: 0:2, zásahy brankářů: Eckhardt 23 - Rebro 20, po třetinách: 0:2, 2:4, 3:2, diváků: 102

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte