PREVIEW: Sparta před Vánocemi vyzve Tatran ve čtvrtfinále poháru

Sparťané uzavřou rok 2017 pohárovým zápasem, který sehrají proti střešovickému Tatranu. Tomu se v posledních zápasech příliš nedařilo, to z něj ovšem nedělá slabého soupeře. Sparta bude muset předvést velmi dobrý výkon, pokud nechce skončit před branami semifinále.

30. listopad -1
PREVIEW: Sparta před Vánocemi vyzve Tatran ve čtvrtfinále poháru

Střešovický Tatran se v posledních několika zápasech hledá. Lacině rozdává body i papírově slabším soupeřům a sám se na plný bodový zisk opravdu nadře. V poháru to však tak zlé nebylo. V osmifinálo skupině narazili tatranští hráči na Mladou Boleslav, Českou Lípu a Chomutov. Skupinu zakončili na druhém místě hned za Mladou Boleslaví, se kterou jako jedinou padli (2:10). Zápasy, ve kterých byl Tatran favoritem zvládl na výbornou. Chomutov dokázali střešovičtí rozstřílet 13:4 a Českou Lípu zdolali 8:3. Celkově tak sesbírali šest bodů a do další fáze šli z druhého místa. Osudí jim do čtvrtfinále určilo pražskou Spartu.

Sparta sice své poslední utkání prohrála v prodloužení, ale jinak se jí za poslední dobu i obecně daří. Tím spíše v poháru, kde s přehledem ovládla svou skupinu a radovala se z plného počtu bodů. Nejdříve přestřílela slabší Black Angles 11:5, poté ukázala svou sílu a smlsla si na Bohemce 12:5 a nakonec si dokázala poradit i s favorizovaným Chodov a mohla slavit kýžený postup.

Celkový dojem ze sezony má lepší Sparta, která si tvrdě jde za svými ambicemi a chce hrát play-off. Tatran naproti tomu stále ještě hledá ideální fazonu. Přijďtě Spartu podpořit v její honbě za postupem do semifinálových bojů!

Utkání je na programu ve středu 20. prosince od 18:30 hodin v Aréně Sparta na Podvinném mlýně.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte