PREVIEW: Spartu čeká poslední ligové utkání roku 2017. Utká se s rivalem!

V rámci 18. kola Tipsport Superligy přijedou do Prahy Fbš Bohemians. Sparťané bojují o upevnění své pozice na čtvrté příčce, mezitím co Bohemka chce přeskočit Pardubice, čeká nás tedy lítý boj. První vzájemné střetnutí ovládli Bohemians 8:6, Sparta jim má tak co vracet.

30. listopad -1
PREVIEW: Spartu čeká poslední ligové utkání roku 2017. Utká se s rivalem!

Bohemians se zatím drží na pozicích zajišťující play-off, ale sezonu mají trochu jako na houpačce. Střídají dlouhé šňůry proher a výher a celkově zvítězili devětkrát ze sedmnácti zápasů. V tabulce jim tak patří sedmá příčka se sedmadvaceti body. Několik posledních zápasu se Bohemce nevyvedlo podle představ, ale nutno podotknout, že proti ní stáli i soupeři jako je Mladá Boleslav nebo Chodov. Problémy ovšem měla i například s Brnem, proti kterému nakonec ubojovala vítězství 3:2, nebo se Znojmem, kde zvítězila až po samostatných nájezdech (8:7pn).

První vzájemný střet se Spartou však hovoří ve prospěch Bohemians. Ti dokázali na domácí půdě zvítězit 8:6 a odnesli si plný počet bodů. Sparta oproti tomu je výše postavená v tabulce, momentálně se drží na čtvrtém místě s jednatřiceti body. Také má mnohem lepší formu před odvetným utkáním, než měla tehdy. Je povzbuzena třemi výhrami v řadě a podporována skvělou produktivitou svých hřáčů. Zejména Zouzal s Garčarem v posledních dvou zápasech zářili. Oba celky ovšem čeká ještě pohárové utkání, která se hrají ve středu. Trenéři tak budou muset myslet na rozložení sil.

Přijďte Spartu podpořit v derby proti Fbš Bohemians a užít si skvělou atmosféru na předposledním domácím utkání letošního roku. Budeme se na váš těšit!

Aktuální forma ACEMA Sparta Praha: V - V - V - P - P

Aktuální forma Fbš Bohemians: V - P - Vpn - P - V

Utkání je na programu v pondělí 18. prosince od 20:10 hodin v Aréně Sparta na Podvinném Mlýně.

Dále čtěte