PREVIEW: Naším cílem je umístění v TOP4, ještě nás ale čeká hodně práce, burcuje kapitán Garčar

Superliga je ve své druhé polovině, pomalu se blíží konec základní části a Spartu čeká ještě deset zápasů. V následujícím sedmnáctém kole se sparťané utkají s Libercem, který v prvním vzájemném utkání dokázali po samostatných nájezdech porazit 6:5. Milan Garčar navíc poodhalil něco málo o sparťanské přípravě na zápas.

30. listopad -1
PREVIEW: Naším cílem je umístění v TOP4, ještě nás ale čeká hodně práce, burcuje kapitán Garčar

Liberec letos nezažívá nejlepší sezónu zejména kvůli hrozivému startu, kde z prvních pěti zápasu vybojoval pouhé čtyři body a na plný bodový zisk dosáhl až ve svém šestém utkání. Výhra ale liberecké hráče nenakopla a přišla další série porážek, která se zastavila až na čísle šest. Psychickou deku však liberečtí přeci jen dokázali odhodit a vrátili se na vítěznou cetu. Od té doby se totiž Liberečtí vezou na vlně euforie, protože ve všech čtyřech utkání, které od té doby odehráli, dokázali bodovat a z celkových dvanácti možných bodů si jich připsali deset. Celkově tak má tým z pod Ještědu osmnáct bodů z šestnácti zápasů a v tabulce mu náleží devátá příčka. Proti Spartě bude Liberec útočit na třetí výhru v řadě a také na páté utkání s aspoň jedním bodem za sebou.

Sparta zatím v sezóně plní plán, drží se na příčkách zajišťující play-off a je na dostřel první "čtyřce". Po šestnácti odehraných kole má na svém kontě osmadvacet bodů a do zápasu s Libercem jsou její hráči povzbuzeni dvěma vyhranými zápasy v řadě. Příprava na souboj s Libercem začala sparťanům už včera. ,,Věnujeme se každému utkání zvlášť, takže po Brnu se teď budeme soustředit na dalšího soupeře, tzn. třeba i rozbor hry u videa a nácvik herních situací," poodkrývá kapitán týmu Milan Garčar jak příprava probíhá. Zároveň se svěřil s ambicemi týmu do zbytku sezony: ,,Naším cílem je umístění v TOP4 po šestadvacátém kole. Průběžná pozice k tomu není daleko, nicméně mohli jsme mít více bodů hlavně ze zápasů se soupěři, kteří by se v konečném hodnocení měli nacházet za námi," a na závěr doplnil: ,,Ještě nác čeká hodně práce."

Přijďtě Spartu podpořit na zápas proti Liberci, kde bude Sparta atakovat čtvrtou příčku, na kterou ztrácí jen dva body. Budeme se na váš těšit!

Aktuální forma ACEMA Sparta Praha: V - V - P - P - V

Aktuální forma FBC Liberec: V - V - Pvp - V - P

Utkání je na programu v pátek 15. prosince od 18:30 hodin v Areně Sparta na Podvinném mlýně.

Dále čtěte