Starší žákyně postupují do 1. koše

V sobotu 9.12. nás čekal v pořadí již 6. turnaj starších žákyň v Novém Strašecí. Na turnaj žákyně vyjely oslabeny o pár hráček, avšak stále v dobrém počtu, který stačil na dvě lajny. Ve skupině nás čekaly soupeři, které holky potkaly již na minulém turnaji – Kutnou Horu a pak derby se Slavií Plzeň.

30. listopad -1
Starší žákyně postupují do 1. koše

Sparta vs. Kutná Hora – 2:2
V prvním zápase se hrál bojovný výkon. Kutná hora tentokrát neměla svou obvyklou gólmanku, ale o to urputněji a obětavěji blokovala střely. Z převahy jsme však dokázaly dát pouze dva góly, na které soupeř odpověděl. Zápas podobně jako minulé duely s Kutnou horou skončil remízou – tentokrát 2:2.
Statistiky: 1.tř. 6:30 – Grundová Adéla (Dryáková Lucie); 2.tř. 5:04 – Dryáková Lucie (Lukovská Stela)

Sparta vs. Slavia Plzeň – 4:0
V druhém zápase ve skupině holky nastoupily v derby proti Slávii. Tým, který na začátku sezóny dlouho hrál v prvním koši, se nyní snaží do prvního koše vrátit. Na začátku zápasu byly holky pod tlakem, avšak držela nás gólmanka Majda. Již však v průběhu první třetiny náš výkon rostl a postupně jsme byly lepším týmem. V první lajně tentokrát výborně fungovala spolupráce a Kristýna Jalovcová tak dala své první dva góly ve starších žákyních. Zápas nakonec skončil 4:0.
Statistiky: 1.tř. 6:33 – K. Jalovcová (A. Břeská); 2.tř. 2:11 – A. Břeská (I. Ronovská); 6:28 – A. Břeská; 9:00 – K. Jalovcová (H. Vojtková)

Poslední zápas v naší skupině mezi Kutnou horou a Slávií Plzeň skončil remízou 1:1 a tudíž jsme postupovaly do boje o 1. koš proti Novému Strašecí.

Sparta vs. Nové Strašecí – 3:2pn.
Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný. Domácí tým, hnaný velkou podporou rodičů, hrál velmi tvrdý florbal. Oba týmy své šance neproměňovaly – většinou skvěle zasahovaly brankářky. Po první třetině jsme však dokázaly odcházet v jednobrankovém vedení po gólu Anežky Janouškové zpoza brány, když nachytala jinak velmi dobře chytající gólmanku Nového Strašecí. V druhé části pak po jednom ze závarů soupeřky vyrovnaly a v poměrně krátké době poté vyřešily velmi dobře situaci 2 na 1 a rázem jsme prohrávaly. My jsme však ještě přidaly a znovu po situaci dva na jednoho po vynikající přihrávce Andy vyrovnávala kapitánka Inka velmi dobrou střelou i přes padající gólmanku. Zápas tak skončil remízou a rozhodovaly nájezdy. Za nás byla nejúspěšnější kapitánka Inka, která 3 ze 4 nájezdů - včetně nájezdu o odvrácení ukončení zápasu a také rozhodujícího nájezdu! Svým gólem též přispěla Andy Břeská, která do třetice svůj nájezd (po předchozí tyčce) bravurně proměnila. Svou velkou měrou též přispěla brankářka, která několikrát výborně odvrátila hrozící ukončení nájezdů a skvěle pokryla i rozhodující nájezd!
Statistiky – 1.tř. A. Janoušková; 2. tř. I. Ronovská (A. Břeská); rozhodující nájezd – I. Ronovská

K Vánocům si tak holky nadělily dárek již předem. Pro nás to ovšem znamená především impulz do přípravy na zápasy v prvním koši!

Sestava: Valentová Magda (G) - Lukovská Stela, Břeská Andy, Břeská Veronika, Ronovská Inka, Grundová Adéla, Vojtková Hana, Jalovcová Kristýna, Janoušková Anežka, Kapsová Barbora, Dryáková Lucie