Utkání plné trestních střílení v Brně, zlepšený výkon v Hradci! Junioři vezou pět bodů

Náročný víkendový program. Tak by se dal charakterizovat víkend, který absolvoval tým juniorů Sparty. Nejprve přišlo na řadu sobotní podvečerní utkání v Brně, které junioři zvládli vyrovnat v samotném závěrů a z bojovného utkání si nakonec po nájezdech odvézt do Prahy dva body. V neděli z Hradce Králové to byly body hned tři po dobře zvládnutém a zlepšeném výkonu.

30. listopad -1
Utkání plné trestních střílení v Brně, zlepšený výkon v Hradci! Junioři vezou pět bodů

itelligence Bulldogs Brno - ACEMA Sparta Praha UNYP 6:7 pn

Již ve čtvrté minutě svítil na ukazateli skóre stav 2:0 pro domácí a o dvě minuty mohlo být ještě hůř. V brankovišti fauloval Veselý a domácí dostali příležitost trestného střílení, resp. přesilové hry. Další přesilovku domácí sehráli katastrofálně a dokonce v ní ještě inkasovali, když se za Spartu trefil Hurt. Přetahovaná o výsledek pokračovala i během druhé třetiny, po které se odcházelo do šaten za stavu 4:3 pro Brno. Poslední dějství bylo ve znamení přesilových her a trestních střílení. Za stavu 4:4 hrála přesilovku Sparta, výhodu však nevyužila. Vzápětí jeli domácí Bulldogs trestné střílení, které opět neproměnili. Lépe už naložili s následující početní převahou a šli do vedení. Devět minut před koncem utkání šel na trestnou lavici na pět minut hostující Hurt a domácí dokázali odskočit na rozdíl dvou branek. Sparťané si vybrali time-out, zbytek pětiminutového oslabení přežili bez inkasované branky a v samotném závěru šli do tlaku. Nejprve z trestného střílení snižoval kapitán Jan Lang na 6:5 a o pár chvil později povedenou střelou od mantinelu vyrovnal Lukáš Kovařík - 6:6! Zbytek základní hrací doby, ani prodloužení, již branku nepřineslo. Během utkání si hráči na obou stranách měli možnost vyzkoušet trestná střílení, v penaltovém rozstřelu o bonusový bod se jich nakonec jelo po čtyřech na každé straně. Rozhodující branku zaznamenal benjamínek týmu Matěj Čermák. Jeho jmenovec v brance Sparty, Filip Čermák, během utkání vychytal pět ze šesti brněnských exekutorů! 

itelligence Bulldogs Brno - ACEMA Sparta Praha UNYP 6:7pn
branky: 
1. Tomáš Kadavý, 5. Oliver Gold, 31. Michal Valachovič, 34. Tomáš Kotačka, 46. Georgios Tzimas, 52. Martin Fajt - 17. Ondřej Hurt, 25. Jan Kolář, 39. Jan Kolář, 42. Marek Veselý, 58. Jan Lang, 58. Lukáš Kovařík, Matěj Čermák; rozhodčí: Jiří Filipčík - Ondřej Filipčík; vyloučení: 3:3 + Ondřej Hurt 5; využití: 1:0; diváků: 50; zásahy brankářů: Jakub Flek 29 - Filip Čermák 26; po třetinách: 2:1, 2:2, 2:3, 0:0;

FBC Hradec Králové - ACEMA Sparta Praha UNYP 2:4

Na půdu houževnatého soupeře dorazili sparťané již 18 hodin po skončení zápasu v Brně, během nichž museli stihnout jak přesuny mezi oběma městy a Prahou, tak spánek a regeneraci. Byť tým Sparty v úvodu inkasoval, povedlo se mu do konce první třetiny utkání otočit na 2:1 a převzít otěže zápasu. Ve druhé třetině Sparta přidala další dvě branky, což byl pro domácí ještě milosrdný příděl. Sparťanským střelcům se ovšem nedařilo podle představ. Zato Zítka v brance hostů příliš práce neměl, během druhé části na něj letěly pouze 4 střely oproti 17 sparťanským na druhé straně. V závěrečné dvacetiminutovce se přiostřilo, opět u toho byl nedisciplinovaný Hurt a opět soupeř dokázal skórovat. V přesilovce šesti proti čtyřem Hradec zdramatizoval koncovku utkání, víc už se však domácím proti dobré obraně Sparty nepovedlo. "Po nepříliš povedeném sobotním utkání jsme k zápasu přistoupili s mnohem větší pokorou. Věděli jsme, že nás čeká soupeř, který nám svou bojovností a protiútoky může dělat problémy. Po většinu utkání jsme diktovali tempo hry a po zásluze zvítězili," dodal k zápasu brankář Sparty Patrik Zítka. 

FbC Hradec Králové - ACEMA Sparta Praha UNYP 2:4
branky: 
6. Matěj Mikšovský, 59. Vít Heger - 11. Adam Drastich, 13. Ivan Pergler, 25. Ivan Pergler, 35. Marek Veselý; rozhodčí: Michal Taufmann - Nguyen Duc Trung; vyloučení: 4:2; využití: 1:1; diváků: 45; zásahy brankářů: Tomáš Hejčl ?, Tomáš Hejčl ?, Tomáš Hejčl ? - Patrik Zítka ?, Patrik Zítka ?, Patrik Zítka ?; po třetinách: 1:2, 0:2, 1:0;

Dále čtěte