Závěrečný letošní ligový turnaj elévek

Elévky berou na domácím turnaji druhé místo

10. prosinec 2017
Závěrečný letošní ligový turnaj elévek

V sobotu 9. 12. jsme se sešli na posledním letošním turnaji elévek, který se odehrál na domácí půdě, tedy na Barrandově. Kvůli pořádání jsme byli přeřazeni do 2. koše a čekali nás tedy samí staří známí – Tatran Střešovice, Florbalová Akademie MB – Dračice a Tigers FK Jižní město.

 Naším prvním soupeřem byly slečny z Tatranu Střešovice. Chyběla nám do sestavy tradiční opora Natka, ale holky hrající v obraně (Adélka, Adri a Kamča) ji velice zodpovědně zastoupily a zároveň podporovaly i útočné akce a tak se nám velmi dařilo. Gólově se prosadily skoro všechny naše hráčky, včetně nejmladší hráčky týmu. Dvě asistence připsala také Terka střežící naši branku, která dobře mířeným výhozem nahrála Mie, ta se ocitla osamocena před brankou a zavěsit míček do sítě už byla hračka. Po první polovině svítilo na tabuli skóre 6:0 a druhá polovina se nesla v obdobném duchu. Až na malé zaváhání v obraně, které nás stálo inkasovaný gól, jsme i nadále držely otěže v rukou a připsaly jsme si výhru 12:1.

S Dračicemi z Mladé Boleslavi se přetahujeme o body od začátku sezóny a ani dnes tomu nebylo jinak. Hned z prvních minut zápasu bylo zřejmé, že nás čeká náročnější zápas a zároveň jsou holky z Bolky o poznání důraznější jak na hokejce, tak v soubojích tělem. Díky tomu se nám moc nedařil přechod do útoku a tak jsme se většinu zápasu pouze bránily. V tomto utkání holky skvěle podržela Terka, která předváděla v brance neuvěřitelná kouzla a mařila jednu šanci soupeřek za druhou. Bohužel ne vždy se podařilo rozebrat si správně hráčky na naší polovině a tak po prvním poločase prohráváme 1:2. Ve druhé půlce se již dostáváme více dopředu, po dalším gólu, který dává Páťa zjišťujeme, že taky umíme útočit, ale stále děláme chyby v obraně a tak tentokrát 3 body berou opět Boleslavští. Konečné skóre 2:4 ale rozhodně není žádná ostuda.

Posledním soupeřem jsou holky z Jižního Města. Od začátku zápasu je jasné, že zápas bude velmi vyrovnaný.  Je k vidění spousta šancí, zpočátku hlavně před naší bránou a tak se vedení ujímají hráčky Tigers. Postupem času se i nám daří najít klíč k soupeřově bráně a tak otáčíme skóre a první polovinu vyhráváme 4:2. Také ve druhém poločase máme spoustu šancí a soupeře drží hlavně skvěle chytající gólmanka. Na šance se ale bohužel nehraje a díky našemu nedůrazu před bránou končí míček dvakrát za zády Terky. Zápas končí remízou 4:4, avšak díky lepšímu bodovému rozdílu končíme sezónu na krásném druhém místě.

Na závěr bych chtěla poděkovat všem rodičům i hráčkám za pomoc při pořádání. Holky si teď můžou přes Vánoce dopřát zasloužený odpočinek, nasbírat síly u pohádek a v lednu jdeme zpět do boje!

Sestava: Terka Gorgolová – Páťa Dolejšová, Adélka Trojášková, Kamča Čehylová, Mia Šestáková, Anetka Karbanová, Nelča Strouhová, Monča Čehylová, Áďa Vebrová, Mája Dryáková

Příští turnaj se uskuteční 13. 1. 2018 v hale Jedenáctka na Praze 4