Elévky si zapsaly 3 výhry a postoupily do 1. koše

4. turnaj - 26. 11. 2017, SH Děkanka Liga elévek 3+1 - skupina 3 – A, 2. koš

5. prosinec 2017
Elévky si zapsaly 3 výhry a postoupily do 1. koše


Na čtvrtý turnaj sezóny nemusely minulý týden sparťanské Elévky vážit dlouhou cestu - pořádajícím oddílem byla tentokrát FBŠ Bohemians s domovskou adresou na pražské Děkance.

 

Prvním soupeřem je nám tým TIGERS FK Jižní Město, na který jsme již jednou v letošní sezóně narazili a ze vzájemného souboje si odnesli 3 body za výhru 7:1. Dnešní zápas má podobně jednoznačný průběh. Po poločasových výsledcích 3:2 a 5:1 si opět zapisujeme plný bodový zisk. Jeden gól dostáváme z trestného střílení nařízeného za špatné střídání, respektive 4 hráčky ve hře, dva po individuální chybě v obranné činnosti (nepřistoupení ke střílející hráčce, přečíslení po nevrácení se zpět z útočné poloviny hřiště.) Naopak směrem dopředu hrajeme přesvědčivě, předvádíme pohledné akce, žádný z našich gólů není náhodný.

 

Panthers Praha letos naopak potkáváme v kategorii Elévek poprvé. A naše holky si při té příležitosti na Děkance rovnou otevírají střelnici. Fakt, že brzy vedeme jasným rozdílem, v kombinaci se zážitkem z hladké výhry v předchozím mači, je ale pro kvalitu naší hry kontraproduktivní. Holky polevují v nasazení a nechávají soupeře na konci poločasu téměř dotáhnout. Na konci prvního dějství tak na tabuli svítí bláznivé skóre 9:5. O pauze si ale vše vysvětlíme a ve druhém poločase už nepřipouštíme žádnou senzaci. Všechny naše formace hezky kombinují, nestřílíme zbůhdarma, nezbavujeme se míčků, zodpovědně bráníme, jsme aktivní. Proto nakonec sparťanské bojovnice vítězí jasným poměrem 16:6 a jdou do finále.

 

V boji o postup do nejvyššího výkonnostního koše nás čeká domácí zelenobílá síla. A nutno přiznat, že nás soupeř zaskočil svým nasazením a bojovnou urputností, na které u něj v této kvantitě nejsme z předchozích vzájemných  zápasů příliš zvyklí, ostatně ani ve skupině dnes nepodával zcela přesvědčivé výkony. Jak ale dobře víte, stejnými zbraněmi disponují i naše holky. Zařazujeme proto nejvyšší rychlostní stupeň, upravujeme sestavu tak, abychom točili pouze dva obránce, zvyšujeme úsilí i koncentraci a zápas zkušeně dotahujeme do vítězného konce, i když nás soupeř v závěru zkouší zatlačit hrou ve čtyřech bez brankáře. Po poločasech 3:3 a 2:1 Sparťanky berou první místo a postupují.

 

Sestava ACS: 6 Anna Miterová, 15 Kamila Čehylová, 16 Natalie Kovačová (C), 22 Aneta Karbanová, 45 Mia Šestáková, 48 Tereza Libuše Štorková, 53 Tereza Gorgolová, 66 Marie Dryáková, 71 Vanessa Anna Strouhová, 77 Patricie Dolejšová.

 

PS: Vzhledem k systému pořadatelství jednotlivých turnajů napříč výkonnostními koši budeme příště ještě znovu hrát ve 2. koši, protože jej na Barrandově pořádáme. Na dalším turnaji už ale zamíříme do zaslouženého, poctivě vybojovaného nejvyššího patra soutěže.