3. ročník (po)vánočního setkání legend Sparty a Tatranu

Letošní 3. ročník se uskuteční tentokrát ve Střešovicích a bude opět nabitý exkluzivními jmény z české florbalové historie.

Klubové zprávy | 30. listopad -1
3. ročník (po)vánočního setkání legend Sparty a Tatranu
Celková bilance hovoří ve prospěch Sparty, která jedno utkání na půdě soupeře vyhrála a druhé v domácím prostředí remizovala. Jak se ale všichni účastníci shodnou, kořením florbalu byly, jsou a budou góly a proto se letos pořadatelé rozhodli (po vzoru ostatních sportů) pro zatraktivnění zápasu a zavedli zajímavé novinky:
   
1) 3 fauly od jednoho mužstva znamenají automaticky trestné střílení
2) O každé přestávce budou probíhat 3 trestná střílení na každé straně a jejich výsledek se bude započítávat do celkového skóre zápasu

Zápas se netradičně uskuteční až 13.1. 2018, protože prosincový termín zhatila havárie vody v hale Tatranu Střešovice. Sparta letos nastoupí ve výrazně obměněném složení. Trenérské povinnosti z Black Angeles vyřadily duo Janeček-Pajer, rodinné dovolene nepustí do zapasu Procházku či Pechara. Diváci se každopádně mohou opět těšit na generálního manažera Sparty Culku, bratrskou dvojici Kratochvílů i dvojici z legendárního prvního útoku Kejla-Javořík, která bývala postrachem všech ligových obran na konci minulého století. Poprvé atmosféru derby legend zažijí Michal Schwan a Míra Medal, nejlepší střelec na nedávno skončeném Prague Masters (kategorie 35+), kde marodkou zdecimovaní veteráni Sparty obsadili krásné 5. místo. Na lavičku se postaví vždy originální „Mejla“ Morávek. Nad všemi bude opět bdít jeden z dvojice nejlepších rozhodčích všech dob - Jiri Janousek.

Takže neváhejte a pojďte se vrátit do doby, kdy florbal byl plný kreativy a individuálních kousků na které se nezapomíná. I když legendy již mají to nějaké kilo navíc a většina pokořila čtyřicítku, stále mají radost ze hry a hlavně každý zápas chtějí vyhrát, zvláště, když jde o derby!

Zápas LEGEND:
    Tatran Střešovice – Sparta Praha (historická bilance 0 -1 - 1)
    sobota 13.1.2018, 17:30
    Stodola Střešovice, Sibeliova 368/51, Praha 6

Sestava Sparty:
Dolanský
Mudra, M. Kratochvíl, Klauda, Klatt
Javořík, Kejla, Culka, R. Kratochvíl, Schwan, Medal, Kozák, Križko
Sestava Tatranu:
Kafka
Ďarmek, Jandáček, Kopřiva, Dražina, Freund, Hanzlík
Šádek, Fuchs, Zahalka, Zelenka, Richter, Fridrich

Dále čtěte