Ve třetí třetině jsme zápas dovedli taktickým výkonem k vítězství, říká spokojeně trenér Skalička

Sparta v rámci patnáctého kola Tipsport Superligy zamířila na jih Moravy v roli jasného favorita, aby se zde utkala se Znojmem. Sparťané svou roli potvrdili a po přesvědčivém vítězství 6:2 putují na jejich konto do tabulky tři body.

30. listopad -1
Ve třetí třetině jsme zápas dovedli taktickým výkonem k vítězství, říká spokojeně trenér Skalička

Začátek zápasu zvládla lépe Sparta, hrála trpělivě, v klidu a čekala na své šance. Znojemská obrana příliš nestíhala a brankář Hándl měl tak plné ruce práce, všechny sparťanské pokusy ale zlikvidoval. Domácí Znojmo mělo také problémy s nepříjemným forčekingem, který Sparta praktikovala. Postupem času však začali znojemští hráči vystrkovat růžky a několik zákroků musel předvést i sparťanský maskovaný muž. Zejména v 9. minutě bylo sparťanům horko, Beneš ovšem několikrát za sebou zasáhl a situaci nakonec zvládl. Na gól se čekalo až nezvykle dlouho, ale ve 13. minutě jsme se přeci jen dočkali. Sparťanské přečíslení tři na jednoho po Prunerově přihrávce zužitkoval Jan Krejča a otevřel tak gólový účet zápasu. V 16. minutě přišla další branka, tentokrát po obrovské hrubce obrany domácích. Krejča získal balón a na středu našel Milana Garčara, pro kterého nebylo problém zamířit přesně. O pětadvacet sekund později rozebrali pražané znojemskou obranu a Svatoš předložil balónek Zouzalovi, který trefoval prazdný prostor brány. Sparta ale rozhodně nevystřílela celý zásobník. V 18. minutě zvyšoval už na 4:0 Marek Koščo krásnou svižnou střelou ze středu. Vypadalo to, že si Sparta čtyřbrankový náskok odnese do druhé třetiny, ale Znojmu se deset vteřin před koncem první části podařilo snížit. Z dorážky se prosadil Pavel Palát a do kabin se tak šlo za stavu 1:4 z pohledu domácích.

Znojmo do druhé třetiny nastoupilo s náhradním brankářem, Skácelík však dlouho bez obdržené branky nevydržel. Ve 23. minutě byl totiž donucen ke kapitulaci a Sparta mohla slavit. Po Krejčově přihrávce se z předbrankového prostoru prosadil Kareš a Sparta vedla 5:1. Hra pokračovala spíše u branky domácích, ale když se ve 28. minutě nechal vyloučit Michal Zeman za nedovolené vrážení, musela Sparta bránit oslabení a Znojmo si tak mohlo vyvinout tlak. To se ovšem nestalo, jelikož spíše útočila Sparta, navíc ve 30. minutě dostal dvě minuty znojemský Palát a po krátke hře čtyř proti čtyřem si přesilovku zahrála i Sparta. Ani ta ale početní výhodu nevyužila a pokračovalo se tak pět na pět. Průběh hry se ale nijak výrazně nezměnil. Sparta útočila a snažila se tvořit hru, mezitím co Znojmo se spíše bránilo a občas se vydalo na zteč do útoku. Tento průběh vydržel až do samého závěru druhé třetiny, sparťanům se tak podařilo navýšit svůj náskok o jednu branku. Nutno zmínit, že golmanská rošáda Znojma se ukázala být dobrým tahem, jelikož Skácelík držel svůj tým ve hře a působil sebejistým dojmem.

Třetí třetinu začaly oba celky poměrně aktivně a jak Skácelík tak Beneš se museli vytáhnout. Oboum dvoum se povedlo zastavit soupeřovi šance a skóre se tak neměnilo. Znojmo hrálo možná o něco aktivněji, jelikož se jeho hráči chtěli pokusit o zdramatizování zápasu, mezitím co Sparta se neměla kam hnát, střelci obou týmu ale jakoby si vzali dovolenou. Gól padl až v 50. minutě, když se po krásne příhře mezi nohama od Pánka prosadil Kucharič a snížil na 5:2. V zápětí si však sparťané vzali čtyřbrankový náskok zpět, když se po asistenci Svatoše trefil Marek Koščo. Následně se hrálo hodně nahoru dolu, ale střelci se vrátili k trefování brankářů, nebo přestřelovaní branky. Tři minuty před koncem si znojemští vyžádali oddechový čas a následně zkusili své štěstí bez brankáře. Dvě minuty před koncem zákadní hrací doby navíc dostal dvě minuty Pruner, sparťané tak museli bránit druhé oslabení v zápase. I to ovšem Sparta přežila ve zdraví a na jeho konci mohla slavit tříbodové vítězství.

Nejlepším hráčem za tým TJ Znojmo LAUFEN byl vyhlášen Pavel Palát a za tým ACEMA Sparta Praha Michal Zeman.

TJ Znojmo LAUFEN - ACEMA Sparta Praha 2:6

branky: 20. Palát, 50. Kucharič - 13. Krejča, 16. Garčar, 16. Zouzal, 18. Koščo, 23. Kareš, 50. Koščo, rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček, vyloučení: 1:2, využití: 0:0, zásahy brankářů: Hándl 7, Skácelík 17 - Beneš 27, po třetinách: 1:4, 0:1, 1:1, diváci: 269

Dále čtěte