Chceme se udržet u kvalitní práce, shodují se Zouzal s Kašpárkem

Zápasem s Chodovem se Tipsport Superliga překlonila do svojí druhé poloviny a Marek Zouzal s trenérem Ondřejem Kašpárkem hodnotí prozatimní sezonní práci a výsledky z poháru.

30. listopad -1
Chceme se udržet u kvalitní práce, shodují se Zouzal s Kašpárkem

Kolotoč Superligy se nyní plně přetočil do svojí druhé poloviny a sparťanský útočník Marek Zouzal společně s hlavním trenérem A-týmu Ondřejem Kašpárkem pro Vás zhodnotili dosavadní výsledky z pohled kabiny.

Ahoj kluci, základní část Superligy se překlání do své druhé poloviny. Jak hodnotíte dosavadní výkon Sparty? OK: Ahoj. Jak to jenom zhodnotit? Leckdo by mohl cítit spokojenost s postavením v tabulce, ale do spokojenosti mám já osobně hodně daleko. Ve většině zápasů jsme se nevyhnuli výpadkům, které nás buď stály body a nebo místo klidného závěru zápasu prožíváme nervy do posledních vteřin. Těch bodů, které jsme soupeřům darovali, bylo zbytečně moc. MZ: Ahoj. První polovinu základní části bych hodnotil kladně. Celkově se prezentujeme, řekl bych, dobrou hrou, na kterou se dá i koukat. Ze začátku jsme odehráli velice dobré utkání se silnými soupeři jako je Chodov a Boleslav, ale bohužel chyběl vždy malý krok k zisku bodů. Potom jsme další zápasy už dotáhli do vítězného konce a začali pomalu sbírat body. Samozřejmě je veliká škoda několika ztracených bodů, které jsme mohli mít navíc a být v tabulce ještě o něco výše.

Zatím se držíme na sedmé pozici v tabulce Superligy. Je to nad předsezonním očekáváním? OK: Zajíci se počítají až po honu. Takže teď určitě nechci hodnotit postavení v tabulce, ať je jakékoli. MZ: Když se podíváme na tabulku, je to trochu nezvyk vidět Spartu na takových vysokých příčkách, ale já věřím, že v tom budeme pokračovat a bude se s námi muset počítat. Ovšem až do osmého místa je to nesmírně vyrovnané, takže to rozhodně nebude jednoduché si tuto pozici udržet. Po loňském play-down byl jednoznačně náš předsezonní cíl se dostat do play-off. Tyto místa zatím okupujeme, takže by se dalo říci, že minimálně splňujeme naše cíle.

V poháru se Sparta dostala do čtvrtfinále. Jak hodnotíte výsledky v poháru, kde dostávají prostor také mladé naděje? OK: Při vší úctě k soupeřům z poháru. Kromě utkání s Chodovem pro nás ostatní zápasy neměly extra vypovídací hodnotu (zápas s Bohemkou jsme odehráli s vesměs juniorskou sestavou na obou stranách s vědomím jistých postupů do čtvrtfinále). Mladí hráči, kteří dostávají prostor, se otrkávají a získávají pro ně důležité zkušenosti. MZ: Postup do čtvrtfinále poháru je samozřejmě úspěch.  Zatím se nám zápasy v poháru povedly na výbornou, takže se nedá mluvit o zklamání. Na každý zápas se připravujeme stejně jako na ten ligový, ikdyz je to někdy těžké. Motivací je také fakt, že odehrajeme další velké množství kvalitních zápasů, které nás dostatečně prověří na boje v lize. V nadcházející části poháru se tedy budeme snažit podat co nejlepší výkon a probojovat se co nejdál to bude možné.

Jsou nějaké speciální plány, které jste si vy individuálně, nebo i tým celkově připravili do druhé poloviny základní části? OK: Určitě chceme tým co nejlépe naladit a získat v druhé polovině víc bodů, než v té první. Té práce je víc než dost, ale všichni máme chuť a touhu se zlepšovat a přinášet pro tým víc a víc. MZ: Plány do druhé části jsou jasné, vydržet v kvalitní práci na trénincích, zlepšovat stále svou hru a sbírat postupně další body do tabulky, abychom mohli po základní části hrát o titul.

Jak vypadá situace s Lukou Časarem? Mohl by se do superligových utkání vrátit třeba už kolem nového roku?
OK: Luka je asi ten nejpoctivěji rehabilitující člověk, kterého jsem poznal. S jeho návratem nechceme nic uspěchat a hodně záleží právě na Lukovi. Nicméně s širším týmem už trénuje a já se těším až ho vypustím na hřiště :-).
MZ: Luka s námi již nějakou dobu trénuje, ale já osobně bohužel nevím, kdy by mohl nastoupit do zápasu. Snad to bude co nejdříve.

Další domácí zápas je na programu 10.12. od 17 hodin proti Bulldogs Brno.