PREVIEW: Sparta miří na jih Moravy, utká se zde s předposledním!

V rámci patnáctého kola zavítá Sparta na jih Moravy, kde vyzve zatím předposlední celek tabulky. První vzájemný zápas se Znojmem, hned v úvodu sezóny, dopadl lépe pro Spartu, která ho dokázala vyhrát 9:5. Snad se pražanům podaří na Znojmo vyzrát i tentokrát.

30. listopad -1
PREVIEW: Sparta miří na jih Moravy, utká se zde s předposledním!

Znojmo si pro letošní sezonu zvolilo jasný cíl, a to sice zůstat mezi tuzemskou florbalovou smetánkou a odvrátit sestup. Zatím se ale po čtrnácti kolech nachází na třináctém místě tabulky a mají pouhý tříbodový náskok na Ústí, které se nachází na samém chvostu. Realizovat svou vizi se jim tak příliš nedaří. Na druhou stranu ztrácí tři body na místo dvanácté, kde zatím přebývá s dvanácti body Česká Lípa. Hráči Znojma dokázali doposud vybojovat dvě vítězství v základní hrací době, jedno v prodloužení a ještě si připsali prohru po prodloužení, v ostatních zápasech museli zkousnou hořkost porážky bez bodu. Z několika soubojů si dokonce odnesli značné debakly, například proti Chodovu (5:11), Mladé Boleslavi (1:11), nebo proti Ostravě (4:14). Znojmo se v domácím prostředí bude chtít odpíchnout od série porážek a dotáhnou se na dvanáctou příčku. Tři body v zápase se Spartou jsou proto nesmírně důležité.

Sparta má ligu skvěle rozehranou, i když po dvou porážkách v řadě, od Chodova (2:7) a Vítkovic (2:6), zaujímá sedmou příčku s dvaadvaceti body. Ovšem šestý Tatran a osmá Bohemka mají stejný počet bodů jako právě Sparta, tabulka je tak nesmírně vyrovnaná a na každém bodu záleží. I pátá příčka se čtvrtou jsou totiž Spartě na dosah, ve hře je tedy hodně a na pražany je tak vytvořen velký tlak ze všech stran. Sparťané si navíc jistě budou chtít upevnit pozici zajišťující účast v play-off a tak je důležité sbírat body proti všem.

Aktuální forma ACEMA Sparta Praha: P - P - V - V - V

Aktuální forma TJ Znojmo LAUFEN: P - P - P - P - Vvp

Utkání je na programu 2. prosince od 18:00 hodin ve Sporotvní hale Znojmo. (J.F.Curie 5, Znojmo 2, 66902)

J.F.Curie 5, Znojmo 2, 66902


Dále čtěte