Elévové úspěšně budují dva silné týmy

Jedna hala, a hned tři sparťanské týmy! Z toho dva v nejvyšším koši. Elévové z Podvinného Mlýna i nadále úspěšně praktikují rozdělení do dvou výkonnostně podobných mužstev.

30. listopad -1
Elévové úspěšně budují dva silné týmy
Tým White startoval v Mladé Boleslavi ve třetím koši, hned dva týmy v koši prvním. Jedno z nich skončilo v neděli druhé, ve finále prohrálo s domácí Mladou Boleslaví až na penalty. A ukázalo velkou bojovnost. Druhý tým bral páté místo. 

Ne výhradně jeden elitní tým. Ale hned dva. Trenéři elévů v této sezoně přišli s modelem, kdy nesoustředili sílu pouze do jednoho výběru. Jak tým Red, tak 26fashion.cz hrají v nejvyšším koši a i poslední turnaj ukázal, že je to správná volba. Oba jsou konkurenceschopní. A v obou z nich hráči rostou.
„Model dvou výkonnostně podobných týmů se nám s trenéry zatím zamlouvá. V obou týmech přebírají důležité úlohy hráči, kteří by se jinak do popředí třeba nedostávali. Zároveň můžeme pozorovat, jak který hráč dokáže ovlivnit a směrovat výkon svého týmu,“ hodnotí Jaroslav Berka, šéftrenér celé Sparty.

Mužstva nejsou stejná, hráči rotují. I tohle funguje. Trenéři se navíc snaží elévy vychovávat k samostatnosti. Někdy je na střídačce nechají samotné. Po zápasech jim dávají prostor, aby se sami vyjádřili, co fungovalo, co ne. V neděli se oba týmy utkaly hned v prvním zápase, bylo to sparťanské derby, které bavilo, hráči se nešetřili, byla to krásná podívaná. Kluci si nic nedarovali, ale jinak ukázali soudržnost. Navzájem si potom fandili. Při těch nejvypjatějších momentech se drželi kolem ramen. „Tím, že vždy před turnajem uděláme pár změn, tak se sestava pokaždé trochu vymění a můžeme pozorovat zajímavé individuální výkony. Důležitý je také fakt, že tímto rozdělením jsou pro nás všechna utkání velmi vyrovnaná a tím pádem také pro hráče náročné, což bylo jedním z primárních cílů,“ dodává Berka.

Dá se očekávat, že v podobném duchu se bude odvíjet celá sezona. Elévové si tak vychovají co nejširší základnu, která se bude v dalších kategoriích, kdy už se bude hrát v pěti, velmi hodit. Na rozdíl od některých soupeřů nesoustřeďuje všechno jenom do jednoho výběru.
Naposledy se v neděli víc dařilo týmu 26fashion.cz, který byl blízko triumfu. Ve finále s Mladou Boleslaví dlouho držel vedení, přišel o něj až v posledních sekundách, potom prohrál na penalty. Ale i tak se kluci drželi statečně. 

Tým White obhájil svojí příslušnost ve třetím koši. Mužstvo Red s přehledem zvládlo zápas o udržení, takže i příště se oba výběry představí v nejvyšším koši. Výhodou je, že obě družstva na sebe nenarazí hned ve skupinové fázi, což se nyní stalo dvakrát za sebou. Trenéři mužstva zase promíchají. Budování co nejsilnější Sparty pokračuje.

Složení týmů na posledním turnaji:
Red: Schmidt, Urych, Roháč, Diviš, T. Novotný, Kuchynka, Bláha, Volf
26fashion.cz: Krejča, Janda, Rozhon, Kopřiva, Malkus, Tůma, Švehlák, Brejcha
White: Smetana, Černý, V. Koníček, O. Koníček, O. Vobořil, Šach, Šváb, Svoboda, Vlasák